26. februar spilte United og Southampton på Wembley for å konkurrere om EFL-troféet, og i startoppstillingen til United var lokale(oppvokst en halvtime unna Old Trafford) Jesse Lingard. Hva er det som får denne lokale gutten til å løfte spillet sitt hver gang han er på Wembley? 

For å ta denne historien fra begynnelsen må vi stille tiden tilbake til 23. april i fjor. Jesse Lingards første kamp på Wembley(og han eneste uten mål der for United). Lingard spilte da samtlige 90 minutter i det som ble en minneverdig FA-cupsemifinale for United hvor Martial avgjorde kampen 3 minutter på overtid.

Om vi nå spoler frem 1 måned i historien(nærmere bestemt 21.mai) så er United igjen på Wembley, men denne gangen snakker vi finale. Louis van Gaal har tatt sitt United til Wembley og det er Uniteds siste kamp for sesongen(LvGs siste kamp for United skulle det senere vise seg). United skal igjen kjempe om et trofé, det første post-Sir Alex, og på motsatt banehalvdel står Crystal Palace som de også gjorde når Sir Alex tok sitt første trofé i 1990. Fra start er Jesse Lingard plassert på benken, men dette skulle uansett bli hans store dag.

Crystal Palace tar faktisk ledelsen i det 78. minutt, men Mata utligner ikke lenge etterpå og kampen går til overtid. Da ser LvG til benken sin og velger å sette Jesse Lingard inn fra start i ekstraomgangene. Første ekstraomgang går derimot ikke United sin vei, og den ender med at Smalling blir utvist. Da tror nok selv de mest optimistiske United-supporterene at deres sjanse ligger i en straffekonk, men da inntar Warrington-gutten Jesse Lingard virkelig den store scenen.

Lingard feirer sin scoring i FA-cupfinalen.

Etter 110 minutter kommer Valencia opp på sin høyrekant og slår et innlegg som blir blokkert(jepp, det har vi sett før), men i returrommet ligger Jesse Lingard og han tenker seg ikke om to ganger før han banker til på halv-volley og ballen fyker opp i det lengste krysset. United går dermed opp i en 2-1 ledelse som de holder ut kampen og vinner cupen takket Lingards matchvinner-scoring. Lingards første Wembley-mål er altså et faktum.

Lingard feier sin scoring i Community Shield.

Sommeren 2016 blir en turbulent tid i United. Manageren blir utbyttet, og flere spillere føler seg nok utrygge mtp sin fremtid i klubben. Uansett skal United spille Community Shield-finale mot Leicester 7. august. 3 nye spillere er med i troppen, men Mourinho finner uansett plass til Lingard i startoppstillingen. Det gjør han også klokt i. I Lingards andre start på Wembley gjør han også sitt andre mål etter 32. minutter også dette et av de finere målene hans. Kampen fortsetter sin gang og United vinner tilslutt 2-1. Ny finale på Wembley og nytt Lingard-mål. Hvor lenge kan dette fortsette spør du? Vel, da spoler vi frem til gårdagen.

 

United har spilt seg frem til EFL-finale og skal møte Southampton på Wembley. Jesse Lingard er fortsatt i startoppstillingen til Mourinho(neppe vært der om Mkhitaryan hadde vært skadefri) og etter 38. minutter er han der igjen. Southampton-forsvaret gir han alt for mye plass i boksen og når Rojo spiller Lingard fri i boksen får han både tid til å vende opp og plassere ballen ned i det lengste hjørnet. United vinner tilslutt også denne finalen.

Lingard i sin England-debut(som selvsagt var på Wembley).

Jesse Lingard kan nå oppsummere det siste snaue kalenderåret med 4 kamper på Wembley for United. De fire kampene har resultert i tre mål(et av de en matchvinner scoring i FA-cupfinalen) og to troféer + Community Shield. I den samme perioden skal det også nevnes at Lingard har fått sin England-debut, også den på Wembley.

Ikke så aller verst det for en lokal gutt fra Warrington?

 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!