Det er i underkant av fire måneder til verdens største og morsomste mesterskap sparkes i gang i Russland. Vinter-OL i Sør-Korea er for lengst over, pokalene i de største ligaene i Europa er delt ut og ullundertøyet er byttet ut med shorts og t-skjorte. Jeg snakker selvfølgelig om Verdensmesterskapet i fotball. Fotballfesten starter 14. juni og spilles i løpet av en fantastisk måned. Her er det bare å glede seg! I den anledning har jeg valgt å sette opp hvordan jeg tror mesterskapet vil utspille seg, og skrive om hvert enkelt lag og hva dem står for. Å spå et slikt mesterskap er nær sagt umulig, men det stopper ikke meg og mange andre fra å prøve. Min spådom får nok ikke i nærheten av 100% treffprosent, men jeg håper at du som leser blir mer opplyst om mesterskapet og lagene som deltar. Kos deg!

Jeg vil nå gå gjennom hele sluttspillet, og skrive kort om hva jeg tenker om de potensielle matchene vi kan glede oss til. Praktisk info: mesterskapet er delt opp i to bolker hvor gruppene A-D møtes i sluttspillet, mens gruppene E-H møtes. Det beste laget fra A-D gruppene møter det beste laget i E-H gruppene i finalen i mesterskapet. På grunn av dette kan man faktisk spå hvem som møter hvem i sluttspillet lenge før gruppespillet er startet. I Champions League for eksempel ville ikke dette vært mulig da trekningene av sluttspillet er tilfeldig, og ikke fastsatt på forhånd. Dette gjør dermed at man kan spå hvilke to lag som møtes i finalen.

 


 

Åttedelsfinalene (Gruppe A-D)

 

Åttedelsfinale 1 – Frankrike (1C) v Kroatia (2D)

Det første oppgjøret i sluttspillet vil være heleuropeisk hvor franskmennene møter solbrune kroater til dyst. Denne kampen har en klar favoritt, nemlig Les Bleus. Et Frankrike lag som kommer fra en finale i EM på hjemmebane i 2016 og er en av de store favorittene bør ta seg greit av kroatene. Dette er uansett en kamp hvor bananskallet i åttedelsfinalene kan komme, og Luka Modric og co kan ta de blå og røde til ekstraomganger og eventuelt en straffekonk. Jeg har ikke troen på at dette skjer, da Frankrike både har mye mesterskapserfaring og et mer komplett lag enn Kroatia kan stille. Dette vinner Frankrike!

 

Åttedelsfinale 2 – Uruguay (1A) v Portugal (2B)

Et veldig interessant oppgjør hvor man møter to ganske gjerrige lag som har med årene fått mye sluttspill-erfaring. Portugal er som kjent Europamester etter at de slo Frankrike i EM i 2016 og er nok små favoritter i møtet med søramerikanerne. Uruguay på sin side, som røk ut i denne runden i sist VM, er alltid et vanskelig lag å møte, og med spillere som Luis Suarez og Edinson Cavani på topp kan uruguayanerne ville mot de fleste på gode dager. Jeg spår lite mål i dette oppgjøret, og at Portugal er så erfaren i forsvar at Uruguay ikke vil makte å score mot et sterkt Portugal-lag. Dette stinker 0-0, men jeg tror at Portugal tar det lengste strået og vinner kampen etter ekstraomganger. Portugal videre!

 

Åttedelsfinale 3 – Argentina (1D) v Danmark (2C)

Enda et Sør-Amerika mot Europa-oppgjør når de angrepsvillige argentinerne tar imot vikingene fra Danmark. Denne åttedelsfinalen har en klar favoritt i Argentina, og jeg håper at det store favorittstempelet ikke ødelegger for kampen. Mesterskap er mesterskap, og man skal aldri undervurdere et dansk lag med spillere som Christian Eriksen på laget. Jeg tror uansett at Messi og co kommer til å få lite problemer med å ta seg videre til kvartfinale, rett og slett fordi det er store forskjeller på kvalitet i laget. Danskene er nok storfornøyd med å ha nådd sluttspillet. Argentina greit videre!

 

Åttedelsfinale 4 – Spania (1B) v Egypt (2A)

Et veldig gøy oppgjør på papiret hvor to naboer i Spania og Egypt møter hverandre i en spennende åttedelsfinale. I denne runden av sluttspillet blir det ofte store favoritter i kampene, og Spania er nok en minst like stor favoritt i denne kampen, som Argentina var i forrige. Spania viste i VM i 2014 at laget ikke er uslåelig og dette Egypt-laget kan tukte spanjolene på en veldig god dag. Jeg tror at europeerne har lært av sine feil og ikke tar for lett på oppgaven denne gang. Spania bør ta seg greit videre, og det tror jeg de gjør også.

 


 

Åttedelsfinalene (Gruppe E-H)

 

Åttedelsfinale 5 – Brasil (1E) v Sverige (2F)

Det tredje oppgjøret hvor det ene laget er fra Sør-Amerika, mens det andre er fra Europa. Dette er nok oppgjøret hvor det ene laget er det mest klare favorittlaget av samtlige kamper i åttedelsfinalene. Brasil bør og skal spille rundt Sverige i denne kampen, mens svenskene nok håper at sluttresultatet ikke blir for stygt. Svenskene vil nok vise hva laget står for i en så stor kamp, men jeg tror dette blir en veldig enkel seier for et Brasil-lag som er ute etter å revansjere VM på hjemmebane for fire år siden. Brasil enkelt videre til kvartfinalene.

 

Åttedelsfinale 6 – England (1G) v Colombia (2H)

En av matchene jeg gleder meg til veldig mye, og tro det eller ei er det enda et oppgjør mellom Sør-Amerika og Europa. Det fjerde (!) av seks oppgjør som blir mellom de to kontinentene. Dette er en av åttedelsfinalene som er veldig åpen, hvor begge lagene kan gå videre. Engelskmennene har blitt kjent for å slite med å spille sluttspillkamper, mens Colombia viste i 2014 at de kan tukte hvem som helst. Det engelske laget har nok mest kvalitet, og jeg har veldig troen på dette laget i årets mesterskap. Jeg tror England går videre på håret, men det er mer bingo enn god tipping.

 

Åttedelsfinale 7 – Tyskland (1F) v Sveits (2E)

Et nytt oppgjør mellom to europeiske naboer, der favoritter Tyskland tar imot Shaqiri og Sveits. Tyskland vant som kjent Verdensmesterskapet i 2014, der laget blant annet slo Brasil 7-1. Sveits på sin side røk ut i sin åttedelsfinale i samme turnering mot Argentina, hvor de røk ut i ekstraomgangene. Dette viser at sveitserne ikke bør tas lett på, men Tyskland er Tyskland, og alt annet enn seier vil være et massivt sjokk. Jeg tror de regjerende mesterne fra Tyskland vinner dette oppgjøret uten de store problemene og tar seg videre til en kvartfinale.

 

Åttedelsfinale 8 – Senegal (1H) v Belgia (2G)

Det første oppgjøret hvor laget som endte på 2. plass i gruppespillet er favoritter. Belgierne skal som kjent møte afrikanske Senegal, og forventer nok å ta seg videre fra denne åttedelsfinalen. Fansen forventer at det belgiske superlaget begynner å imøtekomme kravene, og da er det en nødvendighet å gå videre mot et Senegal-lag som er med i sitt første VM siden 2002. Denne matchen vil nok bli veldig åpen og med mye mål, men det belgiske landslaget er utrolig sterkt for tiden og vil ta seg videre til en kvartfinale.

 


 

Kvartfinalene

 

Kvartfinale 1 – Portugal (8F 2) v Frankrike (8F 1)

Den første kvartfinalen er en skikkelig godbit av en kamp, nemlig en reprise av finalen i Europamesterskapet i 2016 da Portugal vant kampen etter et mål langt inn i ekstraomgangene. I denne kampen er nok Frankrike igjen favoritter, noe de også var for to år siden. Denne matchen vil bli veldig jevn, hvor begge lag har gode muligheter til å ta seg videre. Portugiserne må holde igjen en fantastisk Frankrike offensiv, noe jeg tror de vil slite veldig med i denne kampen. Jeg tror derfor Frankrike får sin revansje mot portugiserne og tar seg til semifinale i Russland.

 

Kvartfinale 2 – Brasil (8F 5) v England (8F 6)

Enda en fantastisk kvartfinale hvor en favoritt skal spille mot en liten outsider. Brasilianerne er en av de store favorittene i dette mesterskapet og blir naturlige favoritter i denne kampen mot engelskmennene. England på sin side håper nok å kunne tukte dette Brasil-laget på samme måte som Tyskland gjorde for fire år siden, og vinne på det mentale. I denne kampen har England alt å vinne, men jeg tror fremdeles Brasil er et så godt lag at de vil ta seg videre. Semifinalebillett to går til brasilianerne.

 

Kvartfinale 3 – Spania (8F 4) v Argentina (8F 3)

En ny batalje mellom Europa og Sør-Amerika, denne gangen tar Spanjolene imot argentinerne til dyst i en veldig åpen kvartfinale kamp. Å finne en favoritt i denne kampen er så godt som umulig, hvor Spania tidligere var verdens beste landslaget, mens Argentina har de siste årene tatt seg til finale i Copa America og i VM 2014. Det argentinske laget tok seg helt til finalen for fire år siden og jeg tror erfaringen fra det vil bli utslagsgivende mot et relativt ungt spansk lag. Argentina går videre til kvartfinale etter en veldig jevn match mot Spania.

 

Kvartfinale 4 – Tyskland (8F 7) v (Belgia 8F 8) 

De siste lagene i kvartfinalene er begge fra Europa, og er en match hvor et forferdelig godt landslag møter en lag som ikke har overbevist de siste årene. Tyskerne er naturlige favoritter i denne kampen, men de røde og hvite belgierne kan utvilsomt tukte dette tyske laget om de får ut potensialet som har vært i denne troppen de siste årene. Tyskland er for mange den største favoritten til å vinne VM i 2018, mens Belgia er det beste laget av de nest beste. Tyskland går nok videre fra denne kvartfinalen, men Belgia er absolutt ikke noe kasteball og vil gi kamp helt inn til siste sekund.

 


 

Semifinalene

 

Semifinale 1 – Frankrike (KF 1) v Brasil (KF 2)

En virkelig tungvekstsduell. To av de største favorittene i en semifinale. Franskmennene fra Midt-Europa møter de lekne brasilianerne til dyst i en kamp det er umulig å spå på forhånd. Begge lagene har vært et nesten lag de siste sesongene hvor Brasil røk ut i VM på hjemmebane i semifinalen og Frankrike tapte EM-finalen på hjemmebane i 2016. Denne kampen lukter det virkelig svidd av, og er veldig veldig viktig for begge nasjonene, etter de siste års resultater godt i minne. Jeg tror Brasil tar seg til en etterlengtet finale og sender Frankrike til bronsefinale.

 

Semifinale 2 – Argentina (KF 3) v Tyskland (KF 4)

Storlagene kommer på rekke og rad i semifinalene, og i den andre semifinalen får vi en reprise av VM-finalen for fire år siden da tyskerne tok VM-gullet etter å ha scoret i ekstraomgangene og sendte argentinerne hjem gråtende. Fire år er gått siden den gang, og nå vil argentinerne revansjere finaletapet og sendte tyskerne til en bronsefinale. Tyskerne er nok små favoritter før kampen, men jeg tror Argentina vinner denne semifinalen og møter Brasil i en hel søramerikansk finale.

 


 

Finalene

 

Bronsefinale – Frankrike (KF 1) v Tyskland (KF2)

En heleuropeisk bronsefinale når Frankrike tar imot Tyskland i et vanvittig storoppgjør. Begge lagene håpet nok å ende i finalen fremfor bronsefinalen, men når det står en bronse på spill klarer nok begge lagene å motivere seg nok til å slå motstanderen. Smårivaler og naboer i Europa, ingen av lagene vil tape denne kampen. Tyskerne er, som alltid, små favoritter i denne matchen også og jeg tror at de har nok kvaliteter i troppen til å vinne denne kampen over franskmennene. Bronsemedalje til tyskerne!

 

Finale – Brasil (KF 1) v Argentina (KF2)

Den største kampen i hele fotballverden, VM-finalen. Et lokaloppgjør mellom Brasil og Argentina krydrer finalen ekstra og blir en vanvittig finale for alle seere verden over. Begge lagene er veldig sterke, og å finne svakheter i de to troppene er ikke en enkel oppgave. De to lagene er rivaler både historisk og geografisk, og det blir en slags finale i finalen. Det smeller i en vanlig kamp mellom Brasil og Argentina, men når de nå møtes i en VM-finale vil det bli et fantastisk skue. I selve finalen tror jeg det blir en veldig veldig åpen kamp hvor de gule brasilianerne tar pokalen og sender Argentina hjem fra en VM-finale uten pokal for andre gang på rad. Brasil vinner VM 2018!

 


 

1 COMMENT

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!