Brann har høstet mye kritikk for å sende fram en 17 åring (han nevnes hele tiden som 16 åring) i straffesparkkonkurransen mellom Brann og Sarpsborg i Norgesmesterskapet.

Brann tapte straffesparkkonkurransen og gikk på hodet ut av Norgesmesterskapet, som siste Obosliga lag igjen i cupen. Først var det kaptein Vadim Demidov som bommet, så var det 17 årige Emil Hansson sin tur..

Emil Hansson omtales som ett av de største talentene i Brann på mange år, og han er blitt ønsket av nederlandske storklubber. 17 åringen har derimot ikke sluppet til av verken Rikard Norling eller de få kampene som Lars Arne Nilsen har hatt. Mot Sarpsborg kom han inn etter 64 minutter, og erstattet en sliten Erik Huseklepp.

Dessverre endte straffesparket hans med bom, og det påfølgende straffesparket til Sarpsborg sikret østlendingene avansementet.

Jeg har alltid tatt straffer, så det var naturlig å si ja. Hadde det kommet en ny straffekonk, så hadde jeg sagt ja igjen. Noen ganger scorer du, andre bommer du. Sånn er det. Men jeg kjente jeg var nervøs da jeg skulle frem og ta det

Var det riktig å sende en så ung gutt opp for en slik moden oppgave? Burde Brann ha vist skjønn her og overstyrt den ungen guttens eget ønske? Eller går dette rett inn i boken som en god erfaring for Emil?

Lars Arne Nilsen er hvertfall klar i sin sak:

Han har ikke noe problem med å ta et straffespark. Dette lærer han av. Jeg liker at han sier ja når han blir spurt. Det viser at han her en Brann-spiller. De må like å få ansvar. Det gjør ingenting at han brenner. Det lærer han av

7 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!