I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, uansett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

Nylig feiret mannen vi i dag skal hylle ett spesielt jubileum. Han er altså spilleren i Premier League som fremdeles er aktiv og har flest Premier League kamper gjennom tidende!

Denne mannen går lett gjennom silen når Premier Leagues store profiler skal nevnes. Han er beskjeden og ikke den som skriker høyest og derfor vil han nok ikke havne på topp 20 når de store fra Premier Leagues historie skal ramses opp.

Født 23 februar 1981 i Hastings i England har midtbanespilleren som har fått hele 53 landskamper for fødelandet, men bare score 3 mål. Etter å ha gått gradene i Brighton & Hove Albions flyttet han i 1997 til Birmingham for å spille med Aston Villa på deres ungdomslag.

Året etter, 2 may 1998, gjorde vår mann sin debut i Premier League – mot Sheffield Wednesday som stopper ved siden av Gareth Southgate og Ugo Ehiogu. I årene framover ble han flyttet litt rundt på, både som venstre back, venstre midtbane før han etablerte seg som der vi kjenner han best – midt på midten.  Helt til 2009 ble vår mann i Aston Villa, før han pakket snippesken og forlot skuten. 365 Premier League kamper, totalt 441 kamper og 52 mål for Villa.

Neste stopp ble de lyseblå fra Manchester. Fram til 2013 fikk han 132 Premier League kamper for City pluss 3 mål. På transfer deadline day, 2 september 2013, ble han lånt ut til Everton i ett sesonglangt lån. Dette var starten på den nye karrierren som nå vår mann fremdeles spiller i, 35 år gammel. 2014 overgangen til Everton gjort permanent, siden hans kontrakt med Manchester City gikk ut og de ikke ønsket å fornye den.

I helgen feiret vi denne mannens 600 Premier League kamp, og den aktive Premier League spilleren som har flest kamper i Premier League! Vår mann ble dermed den tredje spilleren, etter Frank Lampard (New York City FC) og Ryan Giggs (lagt opp) som har spilt 600 kamper i Premier League.

gareth-barry

I dag hyller vi Gareth Barry for hans bidrag til Premier League, hans harde og gode stil som holder Premier League nivå i flere år til!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!