I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på fotballhimmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

I denne ukens hyllest skal vi ta for oss den mest kjente stemmen i norsk fotball, som nå har lagt opp og lever sine bedre dager som pensjonist.

For det var i 1944 i Skedsmo at denne herlige og kunnskapsrike fargeklatten ble født. Han utdannet seg innen statesvitenskap og jobbet som lærer mens han studerte. I 1971 fikk han ett vikeriat i sporten i NRK og eventyret vi kjenner begynte her..

Nå er det ikke bare fotball denne høyt respekterte personen er kjent for, men det er fotball vi skal konsentrere oss om i denne artikkelen. Allerede i 1973 kommenterete han sin første tippekamp som var Leicester – Tottenham på Filbert Street i 1973.

I løpet av sin lange karriererre fikk han kommentere 871 fotballkamper, som inkluderer 123 tippekamper og godt over 100 landskamper med Norges fremste spillere. Og med dette må vi legge til at det kun ble sendt 1 fotballkamp i uken (tippekampen på lørdag), og ikke slik som nå hvor en kommentator kanskje har 2-3 kamper i uken.

Denne lune personligheten er kjent for flere fotballøyeblikk og ikke minst fotballutrykk. Han var så heldig å få kommentere det som er kåret til århundres idrettsøyeblikk i norsk idrettshistorie, nemlig kampen mellom Brasil og Norge i Marseille 1998. Utrykk som han er kjent for er når han la til “..det må være lov å si dere”

Mannen med fotografisk hukommelse er kjent for å være en av landest fremst på fotballhistorikk noe han viste gjennom sin kommentering, med uendelig mengde detalj og historiekunnskap. Han er også kjent for disse morsomme sitatene:

For mye fotball på TV?? Jeg sier som Sølve Grotmol: Det er for mange bøker på biblioteket også.

Norge har en tendens til å slippe inn mål når motstanderen har ballen.

Det må da være en fordel for Brann at ikke Rosenborg scorer på alle sjansene sine?

Han kommenterte sin siste kamp i 2013, cupfinalen mellom Molde og Rosenborg.

De aller fleste har nok skjønt hvem vi snakker om, men i dag skal vi altså hylle tidenes norske fotballkommentator. Vi hyller denne uken Arne Scheie!

arne scheie

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!