I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

Denne spilleren er kjent for sine sinnsyke frispark fra langt hold. Selvom han muligens ikke har de kraftigste frisparkene, så går de som regel inn.

Noen tror sikkert det er snakk om Payet, men det er det altså ikke. Denne spilleren har lagt opp for en stund tilbake og driver nå som fotballkommentator i hjemlandet Brasil.

Han startet karrieren i klubben Sport før han så gikk til Vasco da Gama hvor han fikk 111 kamper. Han gjorde sakene sine såpass bra at han i 2001 ble hentet til Frankrike og Lyon.

Oppholdet i Lyon ble en stor suksess. Fra å bli kaptein til å vinne den Franske ligaen 7 år på rad, så har klart det noen kanskje aldri klarer igjen.

Frisparkene hans er mest kjent for å duppe noe ekstremt og gå i en uvanlig bane mot mål, noe som satt ut keeperen gang på gang.

De fleste nå skjønner vel at dette dreier seg om frisparkeksperten Antôino Augusto Ribeiroo Reis Jr, eller bedre kjent som Juninho Pernambucano.

Den lille Brasilianeren har tilsammen scoret minst 75 frispark hvor flesteparten kom i Lyon. Etter sitt 100 mål i Lyon hadde Juninho scoret på 44 frispark.

Han har også tatt turen innom Qatar og USA, uten noe imponerende opphold. Før han ga seg vendte han tilbake til Brasil og Vasco da Gama i 2013, der det ble 21 kamper 2 mål.

Dermed har min hyllest av tidenes frisparkskytter (etter min mening) kommet til ende.

image

SHARE
Previous articleFantasy manager – Topp 10 Disse kjøpes nå!
Next articleFantasy manager – Topp 10 disse kvitter folk seg med!
Christoffer Karlsen
Mitt navn er da Christoffer Karlsen, er 25 år og bor i Fredrikstad. Ser på meg selv som en blid og utadvendt person. Prøver å få med meg så mye som mulig av fotball og kan sitte å se på fotball i timesvis uten å bli lei. Har jo 2 favorittlag i Arsenal og Vålerenga, men har også noen lag rundt omkring som Exeter City i Football League 2 og SexyPoxyt på nivå 4 i Finland Twitter: @Fotball_Nerden

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!