I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

Dagens æresgjest ble født i hovedstaden Paramaribo i Surinam i sør-Amerkia den 13 mars 1973 og har for lengst lagt opp. Han la opp i 2010 etter en svært innholdsrik og ikke minst karrière med kontroverser.

Selv om han ble født i Surinam så flyttet foreldrene til denne pjokken til Nederland hvor han skulle bli en stor stjerne. I 1991 debuterte denne kraftpluggen av en defensiv midtbanespiller på a-laget til Ajax. 18 åringen fikk da 13 kamper denne sesongen og Ajax var tidlig ute med å se talentet til denne geniale spillmakeren.

Dagens æresgjest gjorde seg fort bemerket på midtbanen med sin kompromissløse stil, men han var ikke bare en pitbull på midtbanen – han hadde teknikk og forståelse også! Den eminente teknikken hans gjorde at han utmerket seg med å styre spillet og vende spillet og selv om han ikke rakte lengre enn 1 meter og 70 centimeter over bakken var det få som tok han i hodedueller. Hans enorme løpskapasitet gjorde at han var over alt på banen, og fikk faktisk tilnavnet «pitbull».

3 serietitler, 1 UEFA cup og 1 Champions League tittel

Det ble imponerende 106 kamper og 20 mål for dagens æresgjest i Ajax, sammen med 3 serietitler, 1 UEFA cup og 1 Champions League tittel før han tok turen videre til Italia. Ac Milan kjøpte vår 23 år gamle mann uten at det var noe nevneverdig suksess. Etablert på landslaget var han også nå, men ble sendt hjem fra EM i 1996 pga uenigheter med landslagstrener Guus Hiddink.

1998 var ett bedre år for vår gjest, han var tilbake på landslaget og han fikk seg en ny klubb i Italia. Neste stopp var Juventus hvor vår hedersgjest spilte kanskje sine beste år. Hele 153 kamper og 8 kamper fikk han totalt for Juventus. Han fikk spille Vm i Frankrike og i EM i 2000 kjempet han som Nederlands beste spiller dem fram til en semi-finale. Dessverre ble det tap mot Italia i straffespark konkurranse, som gjorde at vår hedersgjest aldri klarte å oppnå en internasjonal tittel med sitt landslag – Nederland klarte ikke å kvalifisere seg i 2002 – og i 2004 ble de nok en gang slått ut i semifinalen.

Juventus perioden var en virkelig suksess for vår mann som endte med 3 seriemesterskap, to cuptitler og vinner av intertotocupen.

Juventus perioden var en virkelig suksess for vår mann som endte med 3 seriemesterskap, to cuptitler og vinner av intertotocupen. Juventus og vår mann var tapende finalist i UEFA Champions League i 2002/03, og tapte på straffer mot Milan.

Det var alltid litt kontroverser rundt vår hedersgjest som nok tok god plass i garderoben. Bedre plass ble det når vår mann ble utestengt for bruk av det forbundet stoffet nandrolon og måtte sone flere måneder på sidelinjen.

Januar 2004 gikk han på lån til Barcelona og hjalp dem fra en plassering midt på tabellen til en 2 plass bak Valencia. Det var dog ikke noe mer å hente her og han ble kjøpt av Inter Milan sommeren 2004. Dette oppholdet ble midlertidig ingen suksess og han ble bare 1 sesong.

Neste sommer gikk han gratis til England og til Londonklubben Tottenham. Her spilte han hele sesongen og fikk 40 kamper totalt for klubben, men nådde aldri toppnivået han hadde i Juventus. Januar 2007 returnerte han til hvor hele eventyret startet – Ajax.

I Ajax skulle vår mann være på slutten av sin karriere, men det ble ikke så rosenfylt som han hadde håpet på. I 2010 gikk han til Crystal Palace, men fikk bare 6 kamper før han la opp.

Vår mann tok så fatt på manager-karrierren men det er ikke der vi kjenner han for. Han ledet Barnet fra 2012 til 2014 uten at det ble en voldsom suksess.

En av de helt særegne kjennetegnene på vår hedersgjest var brillene han spilte med. Han måtte bruke dem en periode pga. for høyt trykk i øyet. Selv om han ikke hadde trengt å spille med briller i ettertid gjorde han det likevel ettersom det både ga sponsorinntekter fra brilleleverandøren og at det var hans spesielle merkevare.

for med sin løpskraft, teknikk og kompromissløse stil var han selve ikonet på midtbanen til ett Nederland som kjempet i toppen i Europa i årene før og etter årtusenskiftet.

Det er dermed med stor glede at jeg introduserer vår mann i vår Hall Of Fame, for med sin løpskraft, teknikk og kompromissløse stil var han selve ikonet på midtbanen til ett Nederland som kjempet i toppen i Europa i årene før og etter årtusenskiftet. Vår mann er selvfølgelig Edgar Steven Davids som også fikk tilnavnet «Pitbull».

Velkommen Edgar, dette har du fortjent!

edgar-dvids

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!