I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

 

Marouane Fellaini kom til Manchester United for 27,5 millioner pund på deadlineday i august 2013. Allerede før han spilte sin første kamp for klubben, var han ansett som et bomkjøp, mye takket være David Moyes som kunne ha brukt 2,5 millioner pund mindre om han hadde aktivert utkjøpsklausen som gikk ut bare noen uker før overgangen ble klar. Selv om han hadde blitt en slags kulthelt i Everton, fikk han ingen god start på Old Trafford. Prestasjonene hans, i likhet med Uniteds, var ikke bra nok. Det hjalp nok heller ikke at David Moyes insisterte å bruke ham i en rolle han åpenbart ikke behersket. Den råskapen og duellstyrken han var blitt kjent for på Merseyside, fikk han ikke vist i den rollen han spilte i.

David Moyes fikk som kjent sparken før sesongen var over og ble, sammen med Fellaini, symbolet på hva som gikk galt etter sir Alex ga seg. Han nådde kanskje bunnen i sin United-karriere i den siste treningskampen før 14/15 sesongen skulle sparkes i gang. Etter VM i Brasil, hadde Fellaini utvidet ferie for sin deltagelse, og fikk dermed ikke anledning til å spille for United før Valencia kom på besøk. Han startet på benken og ble byttet inn kvarteret før slutt. Han ble møtt av en massiv pipekonsert fra sine egne fans. Ved hver ballberøring fikk Fellaini høre det. I mitt syn er dette det laveste lavmål fra en supporter. Man kan være uenig i et kjøp, man kan være kritisk til laguttak, man kan være misfornøyd med prestasjoner, MEN, man buer ikke på egne spiller. Uansett. Dette har gjentatt seg. Ikke like ekstremt som mot Valencia, men det spiller liten rolle. Derfor var det så ufattelig deilig at det var nettopp Fellaini som scoret på overtid og sikret United seieren.

I takt med Uniteds dårlige prestasjoner, har også Fellaini slitt med å finne seg til rette. Han fikk noen gode matcher og sikret poeng for United, men disse kampene kan telles på én hånd. Under José Mourinho på en annen side, skulle det gå mye bedre.

Det jeg synes er så oppsiktsvekkende, er hvordan Fellaini til tross for medienes spådommer, har skapt tillit til sine nye managere. Fellaini blir ofte tippet som en av de som skal først ut portene på Old Trafford, men ble ansett som en viktig del av troppen både av Louis van Gaal og nå José Mourinho. Dette tyder på at Fellaini, som ellers i fotballverden har fått et ganske dårlig omdømme, nyter stor tillit og respekt av de som er sjefene hans.

Han har til tross for å bli stemplet som ufyselig, ubrukelig og det som verre er, stått opp fra de døde og levert en god sesong for Manchester United. Til tross for alle kreftene som har jobbet i mot ham, har han ikke gitt opp og på onsdag 24. mai fikk han lønn for strevet. Han spilte hele kampen i Europaligafinalen mot Ajax og spilte en strålende kamp. Han var absolutt delaktig i at klubben vant sitt første trofeet i denne turneringen og er derfor sikret Champions League-spill neste sesong.

Derfor går denne ukens hyllest til Marouane Fellaini. For den enorme mentaliteten han har vist, ikke bare denne sesongen, men i hele sin periode i klubben. En mentalitet som har løftet ham fra å være den utskjelte floppen, til å bli en gladiator som aldri gir opp.

SHARE
Previous articleOversikt over søndagens tv-fotball
Next articleOversikt over helgens Tv-fotball
Henrik Haugen
Henrik Haugen, 20 år fra Røa. Spilt over 10 år på Røas ungdomslag uten å få testimoial - meget skuffende. Som alle andre nordmenn elsker jeg engelsk fotball, veldig glad i statistikk og kan skremmende mange draktnumre utenat. Jeg er ikke spesielt religiøs. Hadde det eksistert en gud så hadde jeg fått tildelt et helt annet lag en Newcaslte, men sånn er det blitt og jeg er fornøyd med det. Twitter: @haugenhh

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!