I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

 

Denne uken vil jeg hylle en av de beste i hans posisjon. Selv om vi elsker å se Messi og Ronaldo dunke inn mål, eller Özil slå de vakreste målgivende pasningene, trenger alle lag en type som dette. For at et lag skal fungere sammen trenger man en leder. En som går foran. En som ikke bryr seg om hvilke farge han har på skoene eller hvor dyr sportsbil han kjører. En som blør for drakta og tar gjerne en brukket nese så lenge laget hans vinner.

På 2000- tallet har vi hatt mange store ledere. Paolo Maldini, Francesco Totti, Oliver Kahn, Tony Adams med fler. Spilleren jeg velger å hylle denne uken hører hjemme på den øverste hyllen sammen med disse legendene. Han startet sin A-lags karriere i 1999 og la opp i 2014. Ikke av de lengste karrierene vi har sett, men du verden så innholdsrik. Han fikk sin debut for Barcelona av ingen ringere enn Louis van Gaal sammen med ikke helt ukjente Andrés Iniesta og Xavi. I 2004 erstattet han Katalanernes nåværende manager, Luis Enrique, og mottok kapteinsbindet som han skulle bære til han la opp 10 år senere.

CARLES PUYOL har vunnet ALT;
6 La Liga
2 Copa del Rey
6 Supercopa de España
3 Champions League
2 Super Cup
2 Klubb VM

1 VM gull
1 EM gull

593 kamper for Barcelona, 18 mål
100 kamper for Spania, 3 mål

+ en hel haug med «årets lag» kåringer

Carles Puyol er leder med stor L, kaptein med stor K og fotballspiller med stor F. Han har vært instrumental for både Barcelonas og Spanias suksess siden tusenårsskifte og er et strålende forbilde for unge fotballspillere. Han er en av de fremste og beste eksempler på at fotball skal være fair play. Det kom han langt med.

Puyol fikk faktisk min mor (som overhodet ikke er interessert i fotball) til å heie på Spania i Sør Afrika, kun på grunnlaget; «jeg liker ham med krøllene». Det synes jeg er mer enn grunn god nok .  Diskusjonen «Tidenes beste forsvarsspiller» er en ting. Men Puyol bør i alle fall nevnes i diskusjonen «Tidenes beste kaptein». For det var det han var god til. Velkommen skal du være!

Carles-Puyol-carles-puyol-19373536-500-512

 

SHARE
Previous articleTorsdagens fotball på tv!
Next articleOversikt over alle tv-kamper i helgen!
Henrik Haugen
Henrik Haugen, 20 år fra Røa. Spilt over 10 år på Røas ungdomslag uten å få testimoial - meget skuffende. Som alle andre nordmenn elsker jeg engelsk fotball, veldig glad i statistikk og kan skremmende mange draktnumre utenat. Jeg er ikke spesielt religiøs. Hadde det eksistert en gud så hadde jeg fått tildelt et helt annet lag en Newcaslte, men sånn er det blitt og jeg er fornøyd med det. Twitter: @haugenhh

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!