I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

Denne uken skal vi hylle en ekte toppscorer, en ekte brasilianer og når navn brukes om igjen så pleier man å putte «den ekte» foran hans navn også. Vår stjerne ble født 22. september 1976 i Rio de Janeiro og skulle vokse opp til å bli en av tidenes beste spisser. Han skulle få 98 kamper for det Brasilianske landslaget og score 62 mål. I tillegg skulle han få være stjernen på lag som Real Madrid, AC Milan, Barcelona og Inter Milan.

Det er tre spillere som er kåret til Fifa World player of the year tre ganger (1996, 1997, 2002), og det er; Messi, Christian Ronaldo og vår hedersgjest. Han fikk også Ballon d’Or to ganger.

Han har blitt kalt «Fenomenet» (portugisisk: O Fenômeno, spansk: El Fenómeno), men ble under sitt opphold i Real Madrid kalt «El Gordo» (Den Fete).

Startet sin seniorkarrrierre i Cruzeiro før han i 1994 ble solgt til PSV Eindhoven. Her fikk han 46 kamper og han briljerte i klubben med 42 mål på 46 liga-kamper. Totalt skåret han 55 mål i 57 offisielle opptredener for klubben. Dermed gikk det ikke lang tid før storklubbene kom rekende på en fjøl.

Neste stopp ble spanske Barcelona hvor han skåret 47 mål på 49 kamper. Det ble bare en sesong i Barcelona og neste stopp ble Inter Milan hvor han skulle få oppleve sitt største nederlag på fotballbanen. For etter å ha signert for Milan i 1997, og var med å hjelpe dem til å vinne datidens Europa League, ble han stygt skadet i kneet i 1999. 20 måneder var han mer eller mindre ute og flere operasjoner. Mange trodde da karrièren var over.

Men det var den ikke. For han gjorde comeback i Fotball-Vm 2002 og gjorde en fantastisk turnering: Skåret hele 8 mål, og stakk av med Gullstøvelen. Overraskende nok ble han solgt til Real Madrid etter turneringen. Det ble totalt 68 kamper og 49 mål for den italienske giganten.

For Real Madrid ble det en veldig god sesong, etterfulgt av 2 mindre gode hver han ble beskyldt for å være lat og overvektig. I 2007 ble han derfor solgt til Ac Milan etter 127 matcher for RM og 83 mål.

Til tross for sin utrolige suksess de siste tolv årene, har ikke Ronaldo vunnet UEFA Champions League i karrièren sin. Til tross for at AC Milan vant turneringen i 2006-2007 sesongen, kunne ikke Ronaldo spille, med tanke på at han hadde representert Real Madrid i turneringen den samme sesongen.

13. februar 2008 ble han utsatt for enda en kneskade. Leger gjorde det klart at han hadde ødelagt korsbåndet i kneet, på samme måte som i 1999 og 2000.

I slutten av 2008 skrev han under for den brasilianske klubben Corinthians. Skadeplaget ble det ikke flere enn 31 kamper for klubben og 18 mål og i 2011 bestemte han seg for å legge opp.

Han hjalp altså Brasil til Vm-gull i 1994, fikk gullballen i 1998, scoret 2 mål i finalen og fikk gullballen i VM 2002. Han scoret også i VM i 2006, hvor han scoret sitt 15 VM mål som var rekord på den tiden.

Veldig mange har nok skjønt hvem vi hyller i dag, så vi kan bekrefte at det er Ronaldo Luís Nazário de Lima også kalt den ekte Ronaldo. Han ønskes velkommen på vår stjernehimmel av spillere og lag vi hyller- som en av verdens beste spisser gjennom tidene!

ronaldo1

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!