I vår aller nyeste serie, «Ukens hyllest», tar vi for oss en fotball personlighet som vi synes fortjener en stjerne på fotballens hall-of-fame eller som bør minnes som en stjerne på himmelen.

Noen huskes fordi de var utrolig god. Noen huskes fordi de var utrolig kul. Noen derimot huskes for hår sveisen, måten de feiret mål på, navnet sitt, hva de gjorde utenfor banen og så videre. Vi i Fotballblogg1 har tatt på oss oppgaven å sette disse på plass i fotballens hall-of-fame, unasett hva de huskes for – som stjerner blant andre stjerner.

hall-of-fame-star-studed-new-era-preview-maroon-2-450x300

 

På Lørdag er endelig dagen her. Champions League finalen mellom de to beste lagene i Madrid. Som for to år siden er det Real og Atlético som skal kjempe om et av de gjeveste troféene i fotballverden. Jeg vil derfor bruke litt tid til å hylle et lag som har imponert meg, og sannsynligvis mange andre de siste sesongene. De har endret La Liga fra en liga hvor kun to lag kjemper om tittelen til å bli et trehodet titteljagende troll.

Lille julaften 2011 gjorde klubbledelsen en av de smarteste beslutningene de noen sinne har gjort. De valgte å ansette tidligere Atléticospiller Diego Simeone som deres nye manager. Allerede i hans første sesong som leder, vinner Atlético Europa League. Diego Simeone tar laget ytterligere videre og gjør kunstverket å vinne Primera División 13/14 sesongen. Samme sesong tar han laget til CL-finalen og var sekunder unna seieren før Ramos og Bale ødela festen. De kjempet hele veien inn om ligagullet denne sesongen også, men Barcelona ble for sterke. Det er uansett ikke annet enn sensasjonelt det klubben sammen med deres karismatiske argentiske trener har fått til – og på såpass kort tid.

Jeg kunne egentlig viet hele denne hyllesten til Diego Simeone, men jeg vil gjerne trekke frem Atlético som klubb, og deres evne til å gjenskape og erstatte spillere de henter utenfra eller produserer gjennom sitt akademi. Simeone fikk aldri trent David De Gea, men spanjolen var starten på en keeperbølge i hovedstadslaget. De Gea har utviklet seg til å bli en av verdens beste keepere, og jammen skulle de ikke klare å fostre en til. Belgiske Thibaut Courtois var mannen som skulle erstatte De Gea og kom på lån fra Chelsea. Han ble i tre sesonger og fikk med seg ligagull og Champions League finale før han dro tilbake til London og vant Premier League i sin første sesong. Atlético stresset ikke. En slovener ved navn Jan Oblak kom inn dørene på Vicente Calderón og er av mange kåret til årets keeper i La Liga denne sesongen. Det er imponerende hvordan de klarer å erstatte nøkkelspillere som blir solgt videre og det virker som de alltid har en plan for hvem nestemann i rekken skal være.

Atlético Madrid er også kjent for å alltid ha verdensklasse angripere i laget. Vi husker en purung Fernando Torres som bøttet inn mål før han dro til England og Liverpool. Da hadde Atlético spillere klare. Sergio «Kun» Agüero var allerede på plass og inn kom også Diego Forlán og sammen ble de en dødelig duo på topp. Da nyrike Manchester City sprenger banken for å hente Agüero, brukes pengene lurt. Inn kommer superspiss Radamel Falcao fra Porto og han scorer utrolige 70 mål på sine 90 kamper for Atlético. Og i tillegg klarer de å tjene penger på ham ved å selge ham til Monaco.

Helt siden Torres dro til Liverpool har det vært en spiss i Atlético som ikke har fått det helt til. Han blir lånt ut i hytt og gevær og blir aldri gitt opp. Når de igjen sitter uten sin toppspiss, tar han opp hansken. Diego Costa scorer 36 mål på 52 kamper i 13/14 sesongen, og er med på å vinne La Liga. Chelsea banker på døren, og Costa drar til England. Ingen problem for Atlético. De flekser muskler på overgangsmarkedet og signerer Antoine Griezmann fra Real Sociedad og Jackson Martinez fra Porto. Det skal sies at Martinez ikke ble noen suksess, men da solgte de ham like godt til kinesisk fotball og tjente penger. Griezmann på den annen side ser ut som «the real deal» og nå ser det også ut til at franskmannen kan signere en ny kontrakt. Kjempenyheter for Atlético Madrid.

Så slutter altså ringen med at Torres igjen er tilbake i Madrid og kan ta sitt Atléti til nye bragder med seier over Real Madrid på lørdag. Det vi i så fall bli et nytt kapittel i fortellingen om klubben som nekter å la Barcelona og Real Madrid kjempe alene i toppen av spansk fotball.

Atletico, Koke

SHARE
Previous articleEndelige er Uniteds nye manager bekreftet!
Next articleIntervju med Fantasy PL’s Asklinho
Henrik Haugen
Henrik Haugen, 20 år fra Røa. Spilt over 10 år på Røas ungdomslag uten å få testimoial - meget skuffende. Som alle andre nordmenn elsker jeg engelsk fotball, veldig glad i statistikk og kan skremmende mange draktnumre utenat. Jeg er ikke spesielt religiøs. Hadde det eksistert en gud så hadde jeg fått tildelt et helt annet lag en Newcaslte, men sånn er det blitt og jeg er fornøyd med det. Twitter: @haugenhh

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!