I dag kom beskjeden lagene i norsk breddefotball ikke ville ha. Regjeringen har nok en gang bestemt seg for å ikke åpne opp for breddefotball.

Beskjeden fra statsminister Solberg og helseminister Høie var klar. Det kan ta ukevis før en åpning kan være aktuelt.

De viser til at smittesituasjonen er svært skjør, og at landet er i en usikker situasjon nå. Regjeringen ønsker ikke å stenge mer ned, men nå kan de ikke åpne mer. De kommende ukene vill være avgjørende for utover høsten sa Solberg på dagens pressekonferanse.

Hun ba befolkningen være forberedt på ytterlige tiltak. Spørsmålet er om det i det hele tatt blir breddefotball denne høsten. Tiltakene som kommer kan ramme tilskuere på norske fotball kamper. Nå er grensa 200, men den kan kuttes ned til 50. Dersom smittetallet minker kan grensa bli 600 med seksjoner på 200 hver.

Regjeringen vill fortsatt ikke tillate fullkontakt treninger for lag i breddefotball. Helseministeren ba spillerne på breddelag om fortsatt tålmodighet.

Blir det breddekamper i høst? Svaret blir nok nei. Dersom de får tillatelse 1. oktober og kan spille kamper med halvsesong, bare ni matcher, kan de ha seriestart 17. oktober. Da er sesongen ferdig 13. desember. Eventuelt blir det utsatt ei uke til. Da er det nesten jul. Ingen orker å se på tredjedivisjons fotball så seint på året. Jeg synes det er synd at det er blitt slik, men for at smittetallene ikke skal bli høyere må vi respektere dette og være med i dugnaden.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!