Tidligere denne uken, fikk Tottenhams 4årige manager, Harry Redknap sparken av Tottenhams styre, enten som sesongen 2011/12 sin siste manageravgang, evnt 2012/13 sin første.

Harry Redknap kom til ett Tottenham i fritt fall, etter en forferdelig sesongstart med nye manager Juan Ramos i 07/08. ’Arry tok over og gjorde Tottenham til vårens store formlag. Det ble en overraskende 8 plass etter en herlig snuoperasjon.  Etter det ble det 4, 5 og nå i år 4 plass igjen.

Harry er en karismatisk manager, alltid med ett smil på lur som han igjen har fått kallenavnet ”Happy Harry”. Hans evne til å lede småklubber, og finne gode billige kjøp, har gjort hans navn til en ettertraktet vare, nå sist i diskusjonen til Englands landslagstrener. Tottenham er det største navnet han har tatt over, også i form av midler tilgjengelige. Harry er også kjent for sin kjøpelyst…

Ankepunktene mot ’arry er at han mangler en del på taktiske egenskaper, som gjerne viser seg i slutten av kampene. Andre punkter er hans manglende evne til å rotere på laget. Også en del utsportslig fokus, som blant annet skattesvindel rettsaken mot ham.

Grunnlaget for sparkingen er nok ikke sportslig begrunnet, men heller ett surt forhold mellom ’Arry og styreformann David Levy. Det hele toppet seg nok i våres, ved Harrys ville flørt med managerjobben til England, som mange mener kostet Spurs 3 plassen i år. Harry har ført Spurs ut i sitt første Champions league, og prestert jevnt over godt. I år lå vi på 3 plass, 10 poeng foran 4 plassen, men en helt forferdelig sesongavslutning, ble det 4 plass, og Champions league plassen røk uheldigvis i det Chelsea vant Champions league.

Harry er trist å forlate Tottenham, og jeg er enig med han. Jeg tror at Harry hadde hatt mye å gi til Tottenham i årene som kom, og hadde gjerne sett han på en ny 4 års kontrakt.

Spørsmålet er nå hvem som blir nye manager i Tottenham? Andre Villa-Boas og David Moyes (Everton) er de navnene som er lengst oppe på bookmakerlistene. Spørsmål er også om Bale/Modric forsvinner ut portene sammen med ’Arry, eller om dette var en del av pakken for å holde de to heteste salgsobjektene i Tottenham.

Den siste spøken er at man håper ’Arry returnerer fort til Premier League, ellers kommer transfer deadline til å bli svært kjedelig..