Dette er ett gjeste innlegg hentet med tillatelse fra facebook-siden til Tottenhams Venner. Innlegget er skrevet av Tom A. Eriksson Aasgaard.

Kjære med-supportere,

Beklager i forkant for et meget langt innlegg, men klarer ikke stoppe da temaet er SPURS. Da har man kommet til sesongens siste match og da ønsker jeg å dele noen av mine tanker om Spurs generelt og hva årets sesong har gitt oss i form av opp- og nedturer, entusiasme, gleder og sorger.

Chris Waddle
Chris Waddle

Litt om meg selv først – Jeg er ikke den som skriker mest på Facebook om vårt kjære Spurs, men det betyr ikke at jeg ikke har sterke meninger om temaet. Jeg har fulgt Spurs siden jeg var 10 år og fylte akkurat 37 år – så sesongen 87/88 var min virkelige intro til Spurs, da vi hadde spillere som Mabbut/Ruddock/Walsh og Waddle – Da bestod troppen av 85% briter!

Så i nesten 27 år har jeg fulgt Spurs. Jeg var på White Harte Lane for første gang i 1993 – Hvor jeg fikk se en forrykende match mot Everton som endte 3-2, med scoring av Caskey på overtid! Jeg har fulgt med på alle mulige medier (husker dere Clowns, rykte telefonen), arenaer og plasser i verden – Bodde i USA i 8 år, og da var det opp kl 07.00 for å få med seg matchen! Jeg har også bodd i London i et år så jeg kunne leve ut en liten drøm om å kunne gå på live-match hver eneste helg! Så som dere skjønner er Spurs en viktig del av mitt liv!

I min tid som supporter så har ikke akkurat medaljeskapet økt mye i størrelse, men jeg har vært med på en reise som har skapt den klubben som vi ser i dag, en klubb som sniffer på det gode selskap hver sesong – og det er en kjempe utvikling hvis man ser på hvor langt nede klubben har vært både økonomisk og tabell-situasjon. Denne utviklingen har vi å takke Levy og Enic for mener jeg. De er kanskje litt for raske på avtrekkeren når det gjelder managerne, men uten de så ville det sett mye mørkere ut. Ser vi på gjennomsnitts tabell plassering i PL æraen før ENIC tok over, så er den 10. plass – Den er 6. plass etter de overtok majoriteten av eierandelene – Så det har vært en bra oppsving og utvikling! Ser man bort fra det sportslige og fokuserer på det økonomiske, så vil det også vise en enorm utvikling – Spurs er nå en av de mest lønnsomme fotballklubbene i Europa – til tross for at vi ikke kan vise til jevnlig CL deltakelse – Det er vanvittig når man på et tidspunkt var nær stupet. Så vil mange si at det eneste som teller er pokaler, men da kan du spørre en Leeds eller Pompey supporter om det er viktigst! Drifte klubben på en sunn og fornuftig måte må alltid være pri 1 i mine øyne, selv om jeg i ny og ne også kunne ønske at de drev klubben som jeg spiller CM

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino

Så hvordan har denne sesongen vært i forhold til egne forventninger? Jeg så ikke for meg at dette ville bli en sesong som ville ende stort bedre enn hva vi nå ser for oss. Jeg tippet at vi ville sniffe på en 4. plass, men at det ikke ville helt holde! Men det har vært mange oppturer; knusing av Chelsea, meget fortjent seier mot Arsenal, komme til finalen i ligacupen, Kane sitt gjennombrudd, klarsignal for ny stadion, 5 mann i Englandstroppen, satsing på unggutta, troppen begynner å få en stor andel briter, Eriksen og Chadli sine bidrag i form av mål, samt ansettelsen av Paul Mitchell som jeg virkelig tror kan hjelpe oss finne gode spillere til fornuftige priser! Største nedturene har vært altfor mange lette mål imot og generelt for mange mål imot, tapet mot Chelsea i finalen, samt at så å si ingen med et navn har bidratt noe særlig i år heller!

Min begrunnelse for at dette ville bli nok en «nesten-sesong», er at vi hadde ny manager, vi hadde mange unge spillere, samt de etablerte hadde ikke akkurat svart til forventningene tidligere. Jeg så for meg en overgangs sesong som ville bli brukt til å analysere spiller materialet, innføre Poch sin taktikk, samt forberede seg til en ny hverdag da vi starter med bygging av stadion – For det vil innføre en striktere policy av kjøp og salg av spillere – slik vi så med Arsenal. Levy sier at vi skal gå back-to-basic, men det er en annen måte å fortelle i forkant at vi nå må belage oss enda mer på kjøp av unge spillere og salg av etablerte tror nå jeg – Noe må jo finansiere ny stadion, og heller det enn at billetter og annet skal øke drastisk i pris. For ny stadion trenger vi for at vi skal kunne konkurrere mer på lik linje med topp 6. Så slik jeg ser det, vil det dessverre bli verre før det blir bedre, men med en langsiktig plan så er dette det eneste rette.
Poch sitter trygt, og det liker jeg! Det er på tide å gi en manager litt tid til å bygge et lag – så med tid så håper jeg at Poch får minimum 3 sesonger på å gjøre jobben sin slik at vi kan etter sesong 3 vurdere om han er riktig mann eller ikke. Utvikling er viktig i denne sammenheng, og da tenker jeg ikke kun på tabell plassering, men at man ser en klar fremgang i spill, taktikk og formasjon, spillergruppe etc. Så for eksempel, hvis vi ender på 5-7 plass neste sesong også, men vi slipper inn færre mål, scorer minst like mye og vi har flere gode matcher, så er det i mine øyne en utvikling i riktig retning!

Schneiderlin
Schneiderlin

Av spiller materiale så orker jeg ikke gå inn på hvem jeg ønsker ut av klubben, for så lenge spilleren er i troppen så burde man støtte de. Men, det er jo noen opplagte navn som man skjønner forsvinner. Det interessante er heller hvilke posisjoner håper jeg de henter inn spillere – og da mener jeg at vi burde få inn en midtstopper, en midtbanegeneral, en ving, og en spiss. Av de posisjonene så ville jeg likt å se disse inn:

Alderweireld

Schneiderlin

Charlie Austin

Vet ikke helt hvem som kunne kommet inn på ving, men liker Mirallas – Poch har jo sagt at de vil forsøke å hente spillere med PL erfaring og det er jeg, og har alltid ment at det er best i form av risk for om de skal lykkes eller ikke. Så når det gjelder å komme med et tips på hvordan neste sesong blir, så ser jeg for meg at vi vil se flere kamper hvor vi faktisk virkelig fortjener å vinne, vi vil kjempe enda lenger ut i sesongen for topp 4, og vi vil se enda flere unggutter få sitt gjennombrudd – ala Pritchard, har sett litt av han og der tror jeg kanskje har vingen vi leter etter!

Kos dere med siste match, og ikke minst alle ryktene som vil komme på løpende bånd igjennom hele sommeren!

COYS!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!