Kvinnenes to øverste divisjoner i norsk fotball får en senere serieåpning enn planlagt, bekrefter Toppserien på egne nettsider.

– Dette er selvsagt uheldig, men vi har hele veien vurdert det som nødvendig å kunne spille treningskamper i minst fire uker før oppstart for å få god nok oppladning. Vi er svært bekymret for utviklingen de siste ukene med at toppfotballaktivitet for første gang siden mars i fjor blir nedstengt, sier Lise Klaveness, elitedirektør i NFF.

Grepet blir gjort på grunn av det ferske forbudet mot treningskamper. Nekten kom samtidig som regjeringen før helgen anbefalte videre seriestans i toppidretten.

20. mars var tiltenkt sesongstart for Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

– Vi håper at det er siste gang vil opplever at inngripende tiltak iverksettes uten dialog og prosess i forkant, og at dialogen i fortsettelsen vil handle om hvilke tilpasninger vi kan gjøre i vår smittevernsprotokoll for at toppfotballen kan rulle og gå gjennom ethvert smittenivå. Vi er glade for at statsministeren har engasjert seg i saken. Toppfotballen er en viktig begeistringsarena og en stor næring, avslutter Klaveness.

– Når ting har utviklet seg slik det har gjort de siste ukene, ble beslutningen om utsettelse desverre uunngåelig. Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår. Nå håper vi på god dialog med myndighetene fremover slik at tilliten ikke svekkes ytterligere. Vi har trenings- og kampprotokoller som fungerer godt, og hadde kun ett kjent smittetilfelle i Toppserien, samt ett i 1. divisjon i hele 2020, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Kilde: NTB / Fotball.no

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!