I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de 5 beste Premier League spissene pr dags dato, altså januar 2017. Jeg har ikke tatt med midtbanespillere som av og til spilles som spisser i denne vurderingen, f.eks Firmino eller Sanchez da disse regnes som midtbanespillere og vil være med i en slik kåring. 

Her er de 5 beste spissene i Premier League pt. etter min mening:

5. Romelu Lukaku – Everton

Everton og Beliga spissen Romelu Lukaku har på tross av at han bare er 23 år gammel klart å etablere seg som en klassespiss i Premier League. Kom til Chelsea fra belgisk fotball, men fikk aldri slå seg til ro. Klarte seg bra i både WBA og Everton på utlån før overgangen til de blå smurfene ble gjort permanent i 2017. Har også etablert seg på det Belgiske landslaget med 51 kamper og 17 mål siden 2010. 

4. Harry Kane – Tottenham

Fjorårets toppscorer i Premier League er fremdeles bare 23 år gammel. Han har likevel rukket å score 60 Premier League mål, på færre kamper en f.eks en lengende som Thierry Henry. Står nå med 102 Premier League kamper og 62 mål. Gått gradene i Tottenham noe som er grunnen for at tusenvis står å brøler ‘He’s one of our own’ hver eneste uke. Fikk sin debut for det engelske landslaget i 2015, og gjorde seg bemerket med å score etter 79 sekunder. Denne sesongen har Kane scoret 13 mål, kun 1 mål unna toppscoreren. 

3. Diego Costa – Chelsea

Diego Costa alle andre enn supporterne for laget han spiller på hater. Egen evne til å sette motstander ut av fokus noe som har resultert i flere kontroversielle situasjoner. Det er dog ikke til å stikke under en stol at han er 1 av Premier Leagues aller ypperste spisser. Pr nå toppscorer i Premier League med 14 mål. Costa er bare 28 år gammel og har mange år i toppfotballen igjen, selv om han ryktes til b-fotball til lønningsfotball i Kina. Har spilt 73 Premier League kamper og scoret 46 mål. Har ikke fått det helt til på det spanske landslaget og står med 14 kamper og 4 mål.

2. Zlatan Ibrahimovic – Manchester United

Endelig fikk vi se Zlatan i Premier League, når han før denne sesongen valgte vekk fransk fotball til fordel for de røde djevlene og Jose Mourinho. Er en veteran å regne med sine 35 år. Mange avskrev Zlatan før sesongen og sa at han var «over the hill», men har motbevist alle kritikerne med å score 14 mål og være delt toppscorer med Diego Costa så langt denne sesongen. Var i mange år soleklart 3 valg som verden beste spiller bak Messi og Ronaldo, men alderen gjør at han naturlig har falt på denne listen. Merittene til Zlatan kan dog ingen ta fra han..

  1. Sergio Aguero – Manchester City

Etter min mening er Aguero Premier League beste spiller! Har ikke fått helt sving på sakene denne sesongen og har «bare» 11 mål. Derimot rukket å spille 165 Premier League kamper og scoret 113 mål og han er bare 28 år. I god konkurranse på landslaget har han 80 kamper og 33 mål for Argentina. Så god er Aguero at han fikk ja fra selveste Diego Maradonnas datter og de har gått sammen for å spleise fram verdens beste forballgener i sønnen – Benjamin Aguero Maradonna. 

Hva er DIN topp 5 Premier League spisser? 

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

1 COMMENT

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!