Etter 10. runde i Premier League sesongen 15/16 rangerte Fotballblogg1 de 5 største skuffelsene av spillere som ble signert i sommervinduet. Mye har skjedd i løpet av sesongen og det er på tide å oppdatere denne listen. Det er blant annet noen spillere som overhodet ikke fortjener å befinne seg i denne kategorien. Sånn så den opprinnelige listen ut;

5. Bastian Schweinsteiger
4. Xherdan Shaqiri
3. Florian Thauvin
2. Roberto Firmino
1. Memphis Depay

Her er det flere navn som har tatt seg kraftig opp etter den 10. runden og det er til og med et navn som har skiftet plass til listen; Topp 5 Overganger, som vi også har rangert. Uansett, her kommer den endelige listen over de 5 største skuffelsene, eller bomkjøpene om man vil, i årets Premier League.

5. Bastian Schweinsteiger –  Det har virkelig ikke gått tyskerens vei denne sesongen. Han ser tung og treig ut, vil litt for mye og beholder 5. plassen fra listen vi lagde i høst. Det skal sies at han har vært mye plaget av skader, men det han har vist på banen er langt fra det vi kan forvente fra en såpass merittert god fotballspiller.

4. Younès Kaboul – Sunderland klarte nok en gang å holde plassen etter en imponerende sluttspurt, men det kan ikke fansen takke denne mannen for. Hans manglende kvaliteter som Premier League spiller ble muligens kamuflert på et vis i Tottenham, men når han kom til Sunderland og må være sjef i forsvaret blir han fullstendig avslørt. Det ble riktignok noe bedre da Lamine Koné kom inn, men alt i alt en meget tynn suppe for franskmannen.

3. Raheem Sterling – Tidenes dyreste engelske spiller. Sterling ble hentet til Manchester City for svimlende 55.2 millioner pund, men har ikke overbevist i sin første sesong på Etihad. Han er nok ikke den spilleren på denne lista som har prestert dårligst, men med den prislappen og de forventingene vi hadde til ham, synes jeg det kan forsvares å gi ham en plass. I de få kampene han har bidratt har også Man. City vunnet med mye mål, så han har veldig sjeldent vært direkte avgjørende for klubben.

2. Memphis Depay – Jeg satte Depay øverst på denne lista i høst. Siden har det vært minimal bedring å spore. Memphis lider av å spille på et lag som kronisk underpresterer offensivt. De gangene han får sjansen ser det fullstendig flatt og energiløst ut. Selvtillit er et nøkkelord i denne sammenheng, og det har nok ikke bedret situasjonen å spille under van Gaal – kanskje ikke den beste pedagogen eller selvtillitsbyggeren i ligaen. I tillegg har Martial vært glimrende i den posisjonen Memphis helst vil spille, så det har vært alt annet enn enkelt for nederlenderen.

1. Joleon Lescott – Hva skal man si om Lescotts sesong? Ord som; forferdelig, sjokkerende, begredelig er alle beskrivende for det Lescott har levert. Jeg tror likevel jeg går for ord som patetisk og ynkelig. En ting er at Lescott mest sannsynlig har vært Premier Leagues dårligste spiller i år. Det får så være. Men det er måten han har fremstått på som har sjokkert mest. Instilling? Moral? Det har vært bekmørkt og totalt fraværende. Og på toppen av det hele har Lescott hatt noen, skal vi kalle det, uheldige episoder utenfor banen som bare har gjort ting verre.

Lescott

SHARE
Previous articleOnsdagens fotball på tv!
Next articleTopp 5 signeringer – Oppdatert!
Henrik Haugen
Henrik Haugen, 20 år fra Røa. Spilt over 10 år på Røas ungdomslag uten å få testimoial - meget skuffende. Som alle andre nordmenn elsker jeg engelsk fotball, veldig glad i statistikk og kan skremmende mange draktnumre utenat. Jeg er ikke spesielt religiøs. Hadde det eksistert en gud så hadde jeg fått tildelt et helt annet lag en Newcaslte, men sånn er det blitt og jeg er fornøyd med det. Twitter: @haugenhh

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!