I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de 5 mest skuffende tingene med EM 2016!

 

5. Portugal 

Selv om Portugal har gjort mesterstykke å kommet til finalen så er de for meg en skuffelse. Med det arsenalet de har av gode spillere, så har de lagt bakpå og såvidt kommet seg videre hver gang. 2 plass i gruppen og ikke en eneste seier før de vant 2-0 i semi-finalen. Alle kampene med Portugal, utenom kanskje Portugal – Ungarn, har vært EM’s kjedeligste fotball der Portugal har gått inn i hver kamp med en misjon – drepe kampen.

Dette hadde vi forventet av nasjoner som f.eks Ungarn og Albania, men at Portugal med verdens beste spiller i spissen skulle underholde så lite, har skuffet meg veldig dette EM. Faktisk skuffet de meg så mye at jeg har håpet de skulle ryke etter gruppespillet. Og det var så vidt de kom seg videre. 3 plass i gruppen bak 2 lag som var forventet at de skulle slite, nemlig Ungarn og Island. Dermed skaffet 3-3 kampen mot Ungarn dem videre avansement pga flere scorede mål, 2 mål mindre enn det Ungarn klarte å score..

Her er noen av Christiano Ronaldo’s mange ansiktsutrykk

Christiano Ronaldo

Picture 1 of 38

Christiano Ronaldo er alltid like munter og hyggelig under sine kamper..

4. Østerrike

Østerrike var laget som gjorde det best i EM-kvalifiseringen og gikk inn i mesterskapet som outsidere til å vinne hele «dritten». Kom i en forholdvis lett gruppe, som de selv uttalte, med Portgual, og svake Island og Ungarn.  Den største stjernen er naturligvis Bayern Munchens David Alaba, men de har også Marko Arnautović. De var ett av formlagene før mesterskapet startet, og med sin offensive gode spillestil trodde mange at de skulle bite fra seg. Det gjorde de ikke. Det hele endte med 0-2 tap for Ungarn, 0-0 mot Portugal og 2-1 tap for Island. 4 plass med 1 poeng og på hode ut av mesterskapet.

østerrike ungarn14

3. Robert Lewandoski 

Toppscoreren i EM-kvalifiseringen skulle dro Polen til heder og ære i ett mesterskap med sine 13 mål i kvalifiseringen. Tippet som 4 toppscorer i EM etter Thomas Muller og Griezmann, gikk det helt til kvartfinalen før den polske stjernen klarte å finne nettmaskene. Nå var målfangsten til Polen rimelig svak med totalt 4 mål scoret på 5 kamper i EM, men den store stjernen Lewandowski som var toppscorer i Bundesliga i år med 30 mål på 32 kamper var tydeligvis langt i fra formen.

lewandoski

2. Zlatan Ibrahimovic

Dette skulle bli Zlatan sitt mesterskap. Han hadde en fantastisk sesong i PSG. Toppscorer i Ligue 1 med 38 mål på 31 kamper! På 270 minutter i EM fikk han til 1 skudd på mål… Det var det siste vi fikk se av Zlatan på det svenske landslaget..

zlatan

  1. Engelske og Russiske fans

Allerede før mesterskapet var kommet skikkelig i gang var skandalen en faktum. Politiet måtte bruke tåregass i kampen for å kjempe ned Engelske og Russiske fans som barket sammen i kamp. Fyll og vold endte opp som mesterskapets første skandale og med klar beskjed fra UEFA – skjer det igjen, blir dere kastet ut av EM! Trist for de som reiste til Frankrike med familie og lignende å være vitne til slike tåper ta seg ut på den måten.

I tillegg gikk russiske fans til angrep på andre tilskuere under Russland – England. Håper de blir hjemme neste gang!

russiske fans2

 

To som ikke kom helt opp:

  • England
  • Svein Oddvar Moen

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!