I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de dyreste og dårligste overgangene i Premier Leagues historie

veron

5. Juan Sebastian Veron, Lazio til Manchester City £28.1 millioner

Veron gikk til Manchester United sommeren 2001 for svimlende 28,1 millioner pund. Han var sett på som den nye store midtbanespilleren på planeten. Etter å ha brilijert i Italia ble overgangen til Premier League og hurtigere spill alt for stor. Veron ble solgt til Chelsea i 2003 for £15 millioner pund.

robinho

4. Robinho, £33 millioner til Manchester City

På transfer deadlineday signerte den Brasilianske stjernen Robinho for nyrike Manchester City. Robinho var på den tiden sett som ett av verdens største talenter, selv om han ikke fikk det helt til hos Real Madrid. Robinho gjorde en ok førstesesong, men andre sesongen var håpløs. 12 kamper og kun 1 mål gjorde at Manchester City sendte han tilbake til moderklubben Santos på lån i 2010 etter kun 41 kamper for klubben.

andy carroll

3. Andy Carrol, Newcastle til Liverpool £35 milloner pund

Etter salget av Fernando Torres til Chelsea, satt Liverpool på penger. Alt for mye penger. Det var siste dag av overgangsvindet og Liverpool måtte redde stumpene både ovenfor kritikere, fans og sponsorer. Resultatet ble ett gigantisk kjøp av en ung spiss som ikke hadde prestert mer i noen få kamper for Newcastle. Andy Carroll kom skadet til Liverpool (medisinsk test?) og han fikk ikke sin debut før mars! Han fikk med seg 2 mål den sesongen. Sesongen etter ble det kun 4 mål på 35 kamper for den hodesterke karen, noe som ikke var nok til å fylle skoene etter Fernando Torres. Når Brendan Rodgers tok over Liverpool ble Carroll sendt på lån til West Ham før han signerte for dem i 2013.

Andriy Shevchenko

2. Andriy Shevchenko fra AC Milan til Chelsea for £34 millioner

Superspissen  Andriy Shevchenko signerte for Chelsea i 2006. På dette tidspunktet var han kanskje den heteste spissen i verden! Overgangen hans til Chelsea på 34 millioner pund var britisk rekord i overgangssum. Forventningene var store til den russiske fødte ukraineren som floppet totalt. 30 kamper og 4 mål var resultatet første sesongen. På 3 sesonger står han bokført med 48 kamper og 9 mål for de blå. I 2008 ble han lånt ut til gamleklubben AC Milan på lån, hvor han fikk 18 kamper og 0 mål.

torres2

  1. Fernando Torres – Liverpool til Chelsea for £50 millioner

Vi nevnte Torres i forrige ukes topp 5 liste. Fra å være superspiss hos Liverpool og som 1 av 3 utlendinger som scoret 20 mål i sin debutsesong i Premier League til  måltørke i Chelsea. Det tok hele 903 minutter før Fernando scoret sitt første mål for Chelsea. I 2011 ble det 14 seriekamper og 1 mål for spanjolen. Sesongen etter spilte han 32 kamper og scoret svake 6 mål. 2012/13 ble det 17 kamper og 7 mål. i 2014 ble han lånt ut til AC Milan som i 2015 kjøpte han fra Chelsea.

 

Kom nesten opp:

  • Soldado fra Valencia til Tottenham
  • Konstantinos Mitroglou – Olympiakos til Fulham
  • Sergei Rebrov fra Dynamo Kiev to Tottenham for £11 millioner
  • Roque Santa Cruz – Blackburn til Man City

 

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

2 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!