I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de 5 beste midtbanespillerne i Premier League sesongen 2015/16. Spillerforeningen har allerede kåret årets lag og her kom Alli, Mahrez, Payet og Kante inn som midtbanespillere. Vi har ikke funnet plass til alle disse, men vi har basert oss ut i fra statistikkene og poengene i Fantasy Premier League, dog uten bonuspoeng som er kun basert på spillet.

dele alli

5. Dele Alli – Tottenham

Dele Alli, eller Bamidele Jermaine Alli som han egentlig heter, fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen og ble kåret til årets unge spiller i Premier League. Han fikk også plass på Årets lag. Den 20 år gamle engelskmannen fikk også sin debut på det engelske landslaget og scoret mål. Dessverre for Alli fikk han 3 kampers karantene og fikk ikke med seg sesonginnspurten for Tottenham som endte på 3 plass. Det ble 2471 minutter for den unge lovende spilleren og han plukket med seg 7 gule. Han scoret hele 10 mål og fikk med seg 12 assist i tillegg.

sanchez

4. Alexis Sanches – Arsenal

Den 27 år gamle chileneren kom til Arsenal i 2014 for en overgangssum rundt 35 milliner. Sanches fikk med seg 2436 minutter på banen for Arsenal denne sesongen, avbrutt av en skade 29 november. Da var han ikke tilbake på banen før 24 januar. Alikevel ble det 13 mål og 5 assist for den gode midtbanespilleren. Kun 1 gult kort plukket han med seg.

eriksen3

3. Christian Eriksen – Tottenham

Den unge dansken på kun 24 år kom til Tottenham i 2013. Nok en gang har han vært en svært viktig bidragsyter for Tottenham som sikret seg en 3 plass og Champions League spill neste sesong. 2936 minutter ble det på banen for dansken denne sesongen og hele 6 mål plukket han med seg. Han er kanskje mest kjent for å servere pasninger på ett fat og det ble derfor hele 16 assist denne sesongen. Dansken plukket med seg 2 gule kort i serien.

mesut øzil

2. Mesut Ôzil – Arsenal

Den viktigste spilleren på Arsenal denne sesongen fikk med seg 3036. På lik linje med mannen over er denne glade tyskeren også kjent for sin servitørrolle. Han leverte utrolige 19 assister denne sesongen og scoret i tillegg 6 mål. Foruten dette ble det 4 gule kort på den 27 år gamle tyskeren.

mahrez

1. Riyad Mahrez – Leicester

Kåret til årets spiller i Premier League og selvfølgelig med på årets lag. Den 25 år gamle franskmannen kom til Leicester i 2014 og fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. 3036 minutter ble det for den lekne playmakeren som også liker å score mål. Hele 17 mål ble det på den 178 cm høye mannen med draktnummer 26. Dette er altså 13 flere enn i debutsesongen i 2014. I tillegg fikk han også med seg 11 assist. Kun 1 gult kort plukket årets spiller i Premier League med seg!

 

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!