I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de 5 beste forsvarspillerne i Premier League sesongen 2015/16. Spillerforeningen har allerede kåret årets lag og her kom Bellerin, Alderweireld, Rose og Wes Morgan inn som forsvarere. Vi har ikke funnet plass til alle disse, men vi har basert oss ut i fra statistikkene og poengene i Fantasy Premier League, dog uten bonuspoeng som er kun basert på spillet.

Robert-Huth

5.  Robert Huth – Leicester 

En imponerende sesong av den 31 år gamle tyskeren som mange hadde avskrevet for flere sesonger siden. Eter å ha tilbrakt tiden siden 2001 i Chelsea, Middlesbrough og Stoke ble han hentet til Leicester før denne sesongen. Han fikk med seg 3150 minutter og sto kun over 3 kamper av sesongen. Han pådro seg 8 gule kort men scoret 3 mål. Dessverre endte sesongen litt brått for tyskeren når han bestemte seg for å gi Manchester Uniteds Fellaini litt ufrivillig hodemassasje. Dette endte med 3 kampers karantene, noe som gjør at han må stå over sesongåpningen neste sesong.

wes morgan2

4. Wes Morgan – Leicester

Wes Morgan var kaptein på laget som vant Premier League gullet i 2015/16. En enormt sterk prestasjon som dog kun fortjener 4 plass i vår kåring av Premier Leagues 5 beste forsvarspillere i 2015/16. Morgan spilte totalt 3420 minutter og scoret 2 mål. Han var på banen i samtlige Premier League minutter som Leicester spilte denne sesongen. Med Morgan på banen slapp Leicester inn 36 mål og hele 15 kamper endte uten baklengs. Til tross for alle spillminuttene fikk denne bautaen bare 3 gule kort i løpet av hele sesongen.

monreal

3. Nacho Monreal – Arsenal

Det endte med 2 plass til Arsenal og Monreal bidro til dette på en sterk måte. En utrolig viktig spiller i forsvaret som assisterte 3 mål denne sesongen. Han spilte hele 3249 minutter og gikk kun glip av 1 kamp for rødtrøyene. Det ble 17 clean sheets og kun 34 baklengs for Arsenal med Monreal på banen og kun 1 gult kort til tross for all spilletiden for denne viktige spilleren.

alderweireld

2. Toby Alderweireld – Tottenham

Kåret til årets signering i Premier League, og med på årets lag. En utrolig viktig mann for gulljagende Tottenham som endte på 3 plass. Toby spilte samtlige minutter for Tottenham denne sesongen og fikk med seg 4 mål og 3 assist. 35 baklengs ble det med Toby på banen og 13 kamper endte uten baklengsmål. Til tross for en kompromissløs stil så ble det kun 3 gule kort til Belgieren.

bellerin

1. Hector Bellerin – Arsenal

En utrolig viktig forsvarspiller for Arsenal som kun sto over 2 kamper i løpet av sesongen. Dermed ble det hele 3240 minutter for den 21 år gamle spanjolen som gikk fra Barcelona til Arsenal i 2011. Før i 2013 fikk han sin a-lags debut og siden har det blitt 56 kamper. 1 mål og 6 assist for den raske backen som var på banen i 18 kamper uten baklengs for Arsenal. Kun 33 mål ble sluppet inn og bare 3 gule kort ble delt ut til den 1,77 meter høye spanjolen.

 

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!