I vår aller nyeste artikkelserie tar vi for oss forskjellige temaer presentert i en topp 5 liste. Hva topp 5 listen omhandler vil variere for hver gang, men med felles tema – fotball!

Topp 5 listen er subjektiv og er selvfølgelig diskuterbar! Sett av ett minutt til å kommentere din meningen i kommentarfeltet under.

Denne ukens Topp 5 liste omhandler de største overgangsummene som er betalt for en nordmann.

henning berg

5. Henning Berg – 5,63 millioner pund 

Dette var en stor overgangsum i 97/98 sesongen når Manchester United hentet han fra Blackburn.

John Carew

4. John Carew – 5,70 millioner pund

John Carew holder de 4 og 3 plassen i denne listen. Den fjerde største overgangsummen betalt for en norsk spiller var når Carew ble hentet fra Besiktas til Lyon i 05/06.

3. John Carew – 6,38 millioner pund

John Carew ble den dyreste overgangsummen betalt til en norsk klubb når Valencia hentet han fra Rosenborg for 6,38 millioner pund i 00/01 sesongen.

tore andre flo

2.Tore Andre Flo – 8,25 millioner pund

Tore Andre sin overgang fra Rangers til Sunderland i 02/03 slo dessverre ikke den dyreste overgangssummen betalt for en nordmann, men det ble småpene 8,25 millioner pund for den langstrakte mannen fra Sogn og Fjordene.

1. Tore Andre Flo – 13,5 millioner pund

Tore Andre Flo står også for den dyreste summen som er betalt for en nordmann når han gikk fra Chelsea til Rangers i 00/01. Rekorden lyder på 13,50 millioner pund.

 

Kilde: Transfermarkt

Forslag til neste Topp 5 liste? Send oss gjerne en epost på post@fotballblogg1.com, eller skriv i kommentarfeltet under

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!