De fleste av oss vet hvor mye fotball betyr for mange mennesker over hele verden – til stor frustrasjon for mange. Fotball opptar mye for oss i hverdagen, og kan skape reaksjoner, lidenskap, lykke, hat, glede og sorg for de alle fleste – uansett hvem man holder med, hvilken liga man følger mest med på og hvor man befinner seg. Vet du egentlig alt det er å vite om fotball? I denne artikkelen vil gi deg morsom informasjon som du kanskje ikke visste om fotball – er du så klar for å lære noe nytt i dag?

Tradisjoner for spenning

Tipping og odds er i dag noe mange av oss gjør for å øke spenningen i fotballkampene fra tid til annen. Det finnes i dag en rekke nettselskap hvor man kan tippe på kamper – mange av dem tilbyr til og med velkomsttilbud til nye kunder, som for eksempel ComeOn bonuskode. Visste du egentlig hvor lenge vi har holdt på med odds og tipping her i Norge? Faktisk skal man helt tilbake til 1948 for å finne det første tippespillet i Norge. Faktisk var det det eneste spillet som Norsk Tipping markedsførte en lang periode. 

Popularitet i verdensklasse

At fotball er stort i land over hele verden er det liten tvil om, men vet du egentlig hvor stort det er? Når man ser på film og serier fra USA er det nemlig lett å få et inntrykk av at fotball som vi kjenner det ikke er så populært, da det ikke er en så stor sport i USA. Men det er faktisk de som skiller seg ut. Det er kun i USA og Canada de kaller fotball for «soccer», da fotball er fotball for resten av verden. Fotball er nemlig den mest spilte sporten i hele verden, og over en milliard mennesker samles foran TV-en når fotball VM sparkes av. Faktisk er det så populært at under fotball-VM i 2002, så økte sykefraværet blant menn med hele 20 %. 

Fotballen i historiebøkene

Det er litt uenigheter om hvor fotballen som sport faktisk stammer fra. Noen mener at fotballen som konsept så verdens lys i det antikke Hellas, mens andre mener det var i Kina dette spillet oppsto rundt år 476 f.kr. Det vi vet er at fotball som vi kjenner det i dag startet på skoler i England på 1800-tallet, og her hjemme i Norge har vi spilt fotball siden 1880-tallet hvor Norges første fotballag, Christiania Footballclub, blir stiftet i 1885.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!