Gianluigi Buffon har av fotballtilhengere verden over blitt kåret til verdens beste keeper. Italieneren er én av tre keepere i topp-ti som er aktive i dag.

De er litt spesielle, keeperne, og mange hevder at målvakter er sitt eget type folk. Og kanskje har de rett. For det er nok ikke alle som har verken de fysiske eller psykiske forutsetningene for å stå i mål. 

Særlig på det mentale plan kreves det mye av keepere. Presset er stort, ingen feil er usynlige og det er umulig å «gjemme» seg bak lagkamerater. Noen liker imidlertid disse arbeidsbetingelsene bedre enn andre, og på fotball-hjemmesiden Ranker har tusenvis av brukere kåret verdens 50 beste keepere.

Best er Gianluigi Buffon, en italiensk fotballegende som har vunnet Serie A ti ganger med Juventus. 42-åringen nådde også å vinne VM for Italia i 2006. Det eneste store trofeet som mangler for Buffon er Champions League. Denne sesongen får han en ny mulighet når klubben hans, Juventus, skal ut i det gjeveste selskapet i fotball-Europa. Hos bet365 finner du nyheter og tippe-resultater om både Champions League og Serie A. I hjemlig liga er Juventus favoritt til å vinne Scudettoen, og laget fra Milano står i skrivende stund til 1,9 i odds.


Her er listen over de ti beste keeperne i fotballhistorien (iflg. Ranker):

  1. Gianluigi Buffon

42-åringen med 172 landskamper for Italia vendte tilbake til Juventus før foregående sesong etter et opphold i PSG. Avslutter med all sannsynlighet karrieren i klubben hvor han har tilbrakt mesteparten av karrieren.

  1. Peter Schmeichel 

Den danske keeperlegenden var en skremmende figur bakerst i mange fremragende år for Manchester United.

  1. Iker Casillas

Etter fem år i Porto avsluttet Casillas karrieren i vår. Keeperen, med nesten 170 landskamper på CV-en, har vunnet både EM- og VM-gull for Spania.

  1. Lev Jasjin

Russeren er den eneste keeperen i historien som har mottatt Gullballen som årets spiller i Europa (1963). Fikk kallenavnet «Den svarte panter» på grunn av at han ofte stod i helsvart drakt.

  1. Manuel Neuer

Kanskje den beste nåværende keeperen i verden. Vant VM med Tyskland i 2014 og ble kåret til beste keeper i det samme mesterskapet. Neuer har voktet målet for Bayern München siden 2011.

  1. Oliver Kahn

Kahn var en fryktet keeper med en fysisk spillestil. Da han avsluttet karrieren i 2008 hadde han 14 år bak seg i Bayern München.

  • Edwin van der Sar

Nederlenderen er en av få fotballspillere som har vunnet Champions League to ganger (Ajax og Manchester United). van der Sar topper fremdeles adelkalenderen for antall kamper for det nederlandske landslaget.

  1. David de Gea

Spanjolen har stått i mål for Manchester United siden 2011 og vokter også Spanias landslagsmål. Til tross for fenomenale keeperferdigheter har de Gea «kun» én Premier League- og to Europa League-titler på CV-en.

  1. Petr Cech

Cech er i dag rådgiver i Chelsea, klubben hvor han tilbrakte elleve år og fikk 333 kamper mellom stengene. Tsjekkeren var kjent for sin karakteristiske hjelm, som han stod med de siste mange sesongene av karrieren.

  1. Dino Zoff

Den italienske keeperlegenden er fotballhistoriens eldste VM-vinner. 78-åringen var nesten 40,5 år da han vant verdensmesterskapet i 1982. Har også spilt 1143 minutter, altså nesten 20 timer, uten å slippe inn mål for Italia.

Blant andre prominente navn på listen finner vi Gordon Banks (11), Rene Higuita (21), Pepe Reina (37) og Pat Jennings (43).

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!