Årets semifinaler i FA-cupen bød ikke på de store overraskelsene, og derfor blir det Manchester United mot Chelsea i finalen 19. mai. Lagene møttes sist gang i 2007-finalen, hvor Chelsea trakk det lengste strået.

Årets finale kommer derfor garantert til å bli en tøff batalje, og forholdet er langt fra hjertelig mellom managerne til de to storklubbene. José Mourinho og Antonio Conte har vært i tottene på hverandre før, og det kan fort bli en stri tørn for fjerdedommeren hvis det oppstår kontroversielle situasjoner i løpet av kampen.

Wembley gjør seg klar for rødt og blått storinnrykk.

(CC BY 2.0) av braveheartsports

Contes avskjed?

Seieren mot Southampton i semifinalen ble en sjelden opptur for Conte og Chelsea-fansen, og de fleste Premier league tips for neste sesong heller mot at Chelsea stiller til start med en ny manager. Conte har nemlig ved flere anledninger gitt uttrykk for at han er misfornøyd med Chelseas manglende aktivitet på overgangsmarkedet, noe vi tipper har satt sinnene i kok på styrerommet. Chelsea styrer også mot en skuffende femteplass i årets Premier League, og derfor er det bare en seier i FA-cupen som kan redde sesongen. I skrivende stund får du 2,00 i odds på at Chelsea tar sesongens eneste triumf, mens United er gjort til knappe favoritter til 1,80 i odds.

Kan United utligne Arsenals rekord?

José Mourinho har nemlig en egen evne til å vinne titler, og dette er også den eneste sjansen for United til å vinne noe denne sesongen. De røde djevlene blir sannsynligvis nummer 2 i Premier League, og i Mesterligaen skuffet Mourinhos menn stort hjemme mot Sevilla. Derfor er det to giganter med banesår som stiller på Wembley, noe som garantert kommer til å føre til en underholdende kamp. Vi ser for oss harde tak på banen, og blir ikke overrasket hvis vi også får med oss et par utvisninger. En ekstra bonus for United er at de kan utligne Arsenals rekord med 13 FA-cuptriumfer. Chelsea kan på sin side føye den åttende pokalen til i det velfylte premieskapet sitt, og dermed komme likt med rivalen Tottenham.

Mourinho er en vinnerskalle.

(CC BY-SA 2.0) av Aleksandr Osipov

Nøkkelspillere

Begge lagene er selvsagt spekket med stjernespillere, men det er ingen tvil om at United har mer å by på offensivt denne sesongen. Mourinho er allikevel kjent for en defensiv tilnærming i store oppgjør, og det blir spennende å se hvordan han går ut mot den gamle arbeidsgiveren sin. Alexis Sanchez viste i semifinalen mot Tottenham at han er en mann for de store anledningene, og chileneren kommer derfor til å utgjøre hovedtyngden av Uniteds angrep sammen med Romelu Lukaku. Alvaro Moratas sesong har gått i rykk og napp for Chelsea, men nyinnkjøpte Olivier Giroud viste i semifinalen mot Southampton at det er flere som kan finne veien til nettmaskene for Contes menn. I tillegg blir det også spennende å følge midtbaneduellen mellom Nemanja Matic og Ngolo Kanté. Matic ble overraskende solgt fra Chelsea til Manchester United forrige sommer, og vi skal ikke se bort fra at serberen blir tungen på vektskålen i det som fort kan bli en av de beste og minnerike finalene på flere år.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!