Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i A til Å lister.  Ei heller at jeg er veldig glad i fotball og annen sport. Derfor har jeg satt sammen en sportsåret 2012 a-å liste, for å minne deg litt på hva som skjedde i året 2012.

A-M

Alexander Dale Oen! Norges store medaljehåp, Bergens godgutt, døde brått den 30 april på landslagssamling I Usa. En tragisk bortgang fra en stor idrettsmann og ett stort medmenneske.

Bartosz Piasecki var det ikke mange som hadde hørt om før OL i London. Sølv i OL til fekteren.

Cecilia Brækhus! Førstedamen fra Bergen er fremdeles utbeseiret og verdensmester i proffboksing i klassen weltervekt i forbundene World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og World Professional Boxing Federation (WPBF).

DOPING og sykling er vel ikke noe nytt, men Lance Armstrong ble fratatt alle sine titler i Tour the France etter amerikanske antidopingmyndigheter vant fram i retten, og han ble utestengt fra idrett på livstid.

Eirik Verås Larsen skaffet Norge nok ett OLgull, i K1 i London OL. Verås Larsen var også flaggbærer under avslutningsseremonien for London-lekene.

Fotball EM ble arrangert i Polen og Ukraina mellom 8 juni til 1 Juli, der Spania nok en gang ble kronet som mester og hele 6 spiller delte toppscorer tittelen.

Gull til Norge ble det for de herlige Håndballdamene våre i sommerens OL. Fulgte så opp med sølv i EM, selv om mange mente dette var en nedtur for landet som hadde vunnet EM 3 ganger på rad.

Hødd var vel den store overraskelsen I Norsk fotball 2012. Askeladden vant cupfinalen på straffer mot Tromsø, og holdt på å rykke ned til 2 divisjon. Godt utgangspunkt foran sesongen 2013 hvor Hødd skal ut i europacup.

Iniesta, Andres ble kronet til beste spiller I EM I Polen og Ukraina for sitt spill som skaffet Spania nok ett gull.

John Arne Riise tangerte 15 august 2012 Thorbjørn Svenssens rekord med 104 kamper med flagget på brystet. I kampen mot Island 7. septemer 2012 spilte han sin 105. landskamp og overtok rekorden alene.

Kristoff, Alexander skaffet Norge en av de få medaljene vi fikk I Sommerens OL da han syklet inn til bronsemedalje I landveisrittet på lekenes første offesielle konkurransedag.

Lionel Messi. Ingen over, ingen ved siden. Klarte å slette Gerd Müller sin gamle rekord på antall mål i ett kalenderår, og ble dermed mestscorende med sine 91 mål. En verdig års avslutning for verdens beste fotballspiller.

Michael Phelps konstanterte sin status som mestvinnende olympier med 18 gullmedaljer etter 1 gull i sommerens leker. Han legger nå opp på topp.

..i morgen kommer resten..