Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i A til Å lister.  Ei heller at jeg er veldig glad i fotball og annen sport. Derfor har jeg satt sammen en sportsåret 2012 a-å liste, for å minne deg litt på hva som skjedde i året 2012.

Her leser du A-M

N-Å

Nei nei nei, ikke gull (eller medalje for den saks skyld) for Brann i år igjen. Det ble en sesong der man husker best semifinalen i cupen med TAP for Hødd..

OL ble arrangert i London,  fra 27 juli til 12 august, og alle påståtte attentat ble enten avverget eller var reint oppspinn.

Penger betyr tydligvis ikke alt, da Chelsea ble det første laget til å vinne Champions League for så å ikke kvalifisere seg fra gruppespillet sesongen etter.

Quisling var en av de sterke ordene som ble brukt da Robin Van Persie forlot Arsenal til fordel for Manchester United i sommer.

Reka (Kjetil Rekdal) fikk sparken, sammen med Åge Hareide, Martin Andresen og Jan Jonnson. Andre derimot valgte å pakke sakene sine å forlate ved fri vilje, som Per Mathias Høgmo, Tom Freddy Aune.

Sergio Agüero scoret målet som skaffet Manchester city gullet i Premier League 3 minutter på overtid. En vanvittig avslutning på Premier League sesongen 2011/12.

Tour de France ble startet for den 99 gang, og ble vunnet av Briten Bradley Wiggins. Eneste norske deltaker var Edvald Boasson Hagen etter at Thor Hushovd aldri klarte å komme i form til rittet.

Usain Bolt lekte seg i sommerens OL, og konstantere at han er den beste løperen pr dags dato. 3 gull ble det for den usannsynlig gode idrettsutøveren.

Veldig sint var Rune Almennig Jarstein da tv2 reporteren påstod at han kanskje var skyld i baklengsmålet til Norge. Knuste headsettet og gikk, og kom med beklagelsen ett par dager etterpå..

Winners are MOLDE! Molde vant tippeligaen for andre år på rad, noe som igjen førte til Rosenborg trenerens avgang. Strømsgodset sikret seg andreplass.

X-kjæreste ble brukt for fult ut når Norge skulle møte Ungarn i semifinale i håndball EM. Heidi Løke og Karl Erik Bøhn gikk fra hverandre før mesterskapet, og ble enige om å vente til etterpå med å offentliggjøre det. Presseansvarlige i Norges håndballforbund så sitt snitt til å få ett overtak og gikk ut med nyheten rett før den viktige semifinalekampen.

Ytringer har det blitt mange av, og twitter er blitt ett hett sosialt medie i 2012. Det tenker nok Rio Ferdinand etter hans twittermelding mot Ashley Cole som skaffet han en solid bot på £45,000.

Zlatan Ibrahimovic scorer ett legendarisk mål i vennskapskampen mot England, som for øvrig ender 4-2 til Sverige. Zlatan gjorde ikke bare det første historiske målet på den nye Friends Arena, han gjorde faktisk alle 4.

Ærlighet varer lengst, men en god løgn gjør same nytten var det en klok mann som sa. Tviler på at Steffen Kjærgård hadde blitt ansatt som sportsjef i Norges Cykleforbund om de viste da at han hadde dopet seg. Steffen fikk sparken når han var ærlig og innrømmet hva som hadde skjedd..

Ønske om MASSE penger er nok bakgrunnen for den første kampfiksingskandalen som ble rullet opp i norsk fotballhistorie. Det hele endte med fengsling av spillere, og saken ruller og går enda, som berørte Follo for det aller meste.

Året 2012 var året da vi fikk se norske managere I England. Året 2012 var også samme året da en av dem fikk sparken etter kun 10 kamper.