I skyggen av fotball-VM har seriefotballen rullet for fullt her hjemme. Enkelte har kanskje vært forundret over at serien har blitt spilt parallelt med verdens største idrettsarrangement, men dette var allikevel den eneste måten årets seriekabal kunne gå opp på.

Forhåpentligvis har det ikke gått deg hus forbi at Rosenborg har tatt fem poeng innpå Brann de siste to kampene før sommerferien. Bergenserne gikk nemlig på en kjempesmell hjemme mot Molde, og de klarte bare uavgjort borte mot Glimt i den siste kampen før ferien.

De fleste tror at Rosenborg og Brann kommer til å gjøre opp om gullet.
(CC BY-SA 2.0) av Ssppeeeeddyy

Rosenborg har overtatt favorittstempelet

Rosenborgs formtopp gjør at de fleste tippe-eksperter og tippeodds holder trønderne som klare favoritter til å ta nok en tittel. I skrivende stund får du 1,60 på i odds på at gullet nok en gang havner på Lerkendal, mens oddsen på Brann har steget til 2,50. For bare et par uker siden var bergenserne fortsatt favoritter, men de siste kampene har gjort at mange begynner å tvile på om Brann klarer å beholde nervene. Det er vanskelig å se hvordan noen av de andre klubbene kan utfordre disse to erkerivalene, men se opp for Molde som endelig virker å ha fått opp dampen igjen etter en svak periode. Outsideroddsen på Molde er 17,00, og Solskjærs menn ligger bare fire poeng bak Rosenborg etter halvspilt serie. Molde har også igjen trønderne på hjemmebane, og det kan bli litt av en festkveld når RBK kommer på besøk 30. september.

Rykker en ny storhet ned?

I fjor tok vi farvel med Viking etter 28 år sammenhengende i den øverste divisjonen, men dette blir bare småtterier sammenlignet med Lillestrøm som har vært i det gjeveste selskapet siden 1976, og vi må faktisk helt tilbake til 1966 for å finne sist gang romerikingene rykket ned en divisjon. Dette er selvsagt suveren norgesrekord, men denne sesongen ligger Lillestrøm nok en gang i akutt nedrykksfare. Lagets målforskjell gjør at kanarifuglene ligger foran Stabæk og Start på tabellen, men Åråsen-laget kan fort følge Sandefjord ned til OBOS-ligaen. Styret i klubben har allerede tatt grep ved å fjerne Arne Erlandsen som hovedtrener, og høstens resultater gir oss svaret på om det var den gamle forsvarskjempen som var hovedårsaken til lagets svake resultater.

 

Toppfotball er innarbeidet på Åråsen.  "IMG_8200" (CC BY-SA 2.0) av gorken
Toppfotball er innarbeidet på Åråsen. «IMG_8200» (CC BY-SA 2.0) av gorken

Rotterace i OBOS-ligaen

På nivå to har Aalesund vist seg som det klart sterkeste laget, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis sunnmøringene ikke lykkes med å rykke rett opp til Eliteserien igjen. Større spørsmålstegn er forbundet med Viking, som avsluttet den første sesonghalvdelen sterkt etter fire strake tap. Siddisene har gått fra 0–5 mot Nest Sotra til 6–1 over Strømmen i løpet av et par uker, hvor begge kampene ble spilt på bortebane. Det er ingen tvil om at Viking hører hjemme på det øverste nivået, men de skal passe seg for både Sogndal og Mjøndalen. Viking har tapt mot alle de tre opprykksrivalene i den første sesonghalvdelen, og siddisene risikerer også å miste noen av nøkkelspillerne i sommer. Leo Østigard virker å være tilbake i Molde, mens Viljar Vevatne har et sterkt ønske om å forlate Stavanger og fortsette karrieren i utlandet.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!