Det ble en kort affære mellom Mark Hughes og Southampton. Waliseren lytes med å redde plassen for den ambisiøse sørkystklubben i vår, men den elendige sesongstarten førte til at han fikk sparken 3. desember. Dette hadde ligget i kortene en stund, siden andre personer i ledelsen hadde blitt fjernet en måned tidligere.

Uavgjort hjemme mot Manchester United var således ikke nok til å få fornyet tillit, men dette henger selvsagt sammen med at Hughes bare vant tre av 18 kamper i sjefsstolen på St. Marys. Dette er i seg selv en såpass oppsiktsvekkende svak statistikk at det kan bli vanskelig for Hughes å skaffe seg en ny jobb på det høyeste nivået i engelsk fotball.

En lang nedtur

Det er tross alt bare litt over to år siden Southampton slo Inter på hjemmebane i Europa League, men siden den gang har pilene stort sett pekt nedover. Personer som interesserer seg for spill på nettet fra Premier League har således blinket ut Southampton som en av de sterkeste nedrykkskandidatene denne sesongen. Sparkingen av Hughes fikk heller ingen umiddelbar effekt, og laget ble regelrett feid av banen mot Tottenham i den 15. serierunden. I løpet av de to siste årene har tre managere blitt sparket og millioner av pund brukt på middelmådige spillere. Hughes ble således foreløpig siste mann ut av rekken, men han kan i det minste trøste seg med at han har fått ca. 200 millioner kroner i sluttpakker i jobber han har blitt sparket fra de siste årene.

Southampton-fansen får stifte bekjentskap med enda en ny trener.

(CC BY-ND 2.0) av MacBeales

Spillerstallen er ikke god nok

Hughes skal allikevel ikke bære eneansvaret for situasjonen klubben befinner seg i, og stadig flere stiller seg spørsmål om spillermaterialet er bra nok til å overleve i Premier League. Hughes siste ord som manager for klubben var tross alt at den havnet på 17. plass forrige sesong, og at det derfor er urealistisk å forvente noe annet enn bunnkamp utover vinteren og våren. Av feilsigneringene kan vi nevne Guido Carrillo som kom for 19,2 millioner i januar og de tidligere floppene Mario Lemina og Sofiane Boufal. Nysigneringer som Jannik Vestergaard og vår egen Mohammed Elyounousi har heller ikke slått til så langt, og sistnevnte står fortsatt uten scoringer etter den mye omtalte og lukrative overgangen forrige sommer.  

Får Hasenhüttl skuta på rett kjøl?

Trøsten får være at Southampton allerede har en ny mann på plass, noe som tyder på at ledelsen har jobbet med å tiltrekke seg Ralph Hasenhüttl over lang tid. Østerrikeren hadde suksess med RB Leipzig i den tyske bundesligaen, og han har tidligere også rykket opp med Aalen og Ingolstadt i Tyskland. Hasenhüttl er en trener som står for en rask stil med høyt press i banen, og han har derfor mye til felles med Jürgen Klopp i Liverpool. Ansettelsen har derfor mange paralleller til den av Mauricio Pochettino og Ronald Koeman, som var to managere som fungerte mye bedre i Southampton. Hasenhüttl er også flink til å utvikle unge spillere, men det gjenstår å se hvor mange unge og fremadstormende spillere som får sjansen i resten av denne sesongen, som blir en lang og tung kamp for å overleve.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!