Våren 2020 har vært turbulent for alle, og bookmakere og bettingsider er selvfølgelig ikke noe unntak. Samtidig er dette også en del av et større bilde, der hele idretten sliter. Helt fra små idrettsklubber i Norge til de gigantiske ligaene i USA er de økonomiske konsekvensene dramatiske. I tillegg kommer effekter som er vanskeligere å måle – i forhold til alt fra folkehelse til generell livskvalitet. Det er viktig å ha dette som bakteppe når det gjelder det som skjer med bettingsidene, det handler ikke bare om penger for en bookmaker, men dessuten også om opplevelser og underholdning for mange milliarder mennesker over hele verden.

Nesten ingen organisert idrett – men bettingsidene har flere alternativer

Den aller tydeligste direkte effekten av pandemien, i forhold til bettingsider, er fraværet av organisert idrett. En slik komplett nedstenging av tilnærmet all idrett i både innland og utland har ikke skjedd siden andre verdenskrig. Med tanke på at de aller fleste idretter dreier seg om både fysisk kontakt på banen, og mange tilskuer på et begrenset område, er det selvfølgelig helt naturlig at det ble innført restriksjoner. Samtidig var denne perioden virkelig med på å vise hvor viktig idretten er for mennesker – hvem hadde trodd at færøysk fotball skulle bli en seermagnet?

Det er likevel noen av spillselskapenes nylige innovasjoner som kan ha vært med på å dempe effekten av denne drastiske reduksjonen i objekter å spille på:

  • Det er mange bookmakere som har satset på e-sport i tillegg til tradisjonell idrett. Noen av disse spillene, som CS:GO eller Dota 2, er kanskje ikke midt i blinken for fotballfans – men da finnes alltid FIFA. Mange av de store engelske lagene er for eksempel med i forskjellige e-sport ligaer, og det samme gjelder for norske lag. Det er mulig at det er flere spillere som har fått opp øynene for dette tilbudet i denne perioden?
  • Dessuten er det mange bettingsider som tilbyr spill på virtuell sport, som ved første blikk kan fremstå som et litt rart tilbud. Det handler helt enkelt om hele ligaspill som simuleres over for eksempel en dag. Hver kamp er bare noen minutter lang, og med animasjoner fra kampspillet får man et lite innblikk i spenningen i en kamp. Utover fotball finnes det virtuelle tilbud innenfor alt fra hestesport til tennis.

Uansett er det helt sikkert slik at bettingsidene i stort har tapt omsetning i denne perioden, men det er ikke sikkert at den langsiktige utviklingen vil være like negativ.

Langsiktige konsekvenser og trender i markedet

Det finnes mange aktører i spillmarkedet – bare ta en titt på en liste med norske bettingsider, og det kan til og med være slik at denne bransjen på lang sikt vil oppleve en positiv effekt av vårens utfordringer.

De trofaste spillerne, som vil nyte tradisjonell idrett, vil helt sikkert komme tilbake og spille når ligaene kommer i gang igjen. Dessuten er det mulig at mange idretter får mer oppmerksomhet enn før oppholdet, når mange får opp øynene for hvor stor påvirkning det faktisk har å være helt uten sport i en periode.

Samtidig kan det være at en større andel idrettsinteresserte vil følge med på kamper hjemmefra også i en god periode fremover, noe som faktisk kan gjøre det enda mer attraktivt å spille odds på nett sammen med kampen. I tillegg kan det jo også være slik at det er noen som nå har fått opp øynene for de andre spillobjektene, som over nevnte e-sport eller virtuell sport, og via disse disiplinene faktisk bidrar til en økning i totalt spill? Uansett hva som skjer, så er det helt sikkert at bookmakere og bettingselskaper vil komme seg gjennom denne krisen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!