Kilde: Pexels

Når du først har tenkt å tippe på det viktigste i verden – fotball, så klart – gjelder det å være smart og få oversikt over hva de forskjellige bettingselskapene har å tilby, og hva det vil si for deg som spiller. Enten du skal vedde på sluttresultatet eller hvorvidt Ronaldo scorer enda en hat-trick, gjelder det selvfølgelig å gjøre det til best mulig betingelser.

Først og fremst er det selvfølgelig viktig å sjekke at du får gode odds. Er oddsene for dårlige, er det liten vits i tippe på et tilsynelatende sikkert resultat, siden du uansett ikke vil tjene noe særlig på det. Men en annen ting som er lurt å sjekke er hvorvidt bookmakeren har noen form for oddsbonus. I dag tilbyr de aller fleste nettbaserte bookmakere bonuser av forskjellig art som skal gjøre det attraktivt for deg å spille hos akkurat dem.

Men hva betyr egentlig odds bonus?

Kort fortalt er det en gavepakke fra bettingselskapet. Det vanligste er gjerne å motta en bonus når du registrerer deg for første gang, i form av for eksempel gratisspill som lar deg plassere et veddemål til en viss sum uten å måtte betale for det, eller i form at av selskapet matcher innskuddet ditt slik at du får dobbelt så mye å spille for som du faktisk har overført til spillekontoen.

En rekke bettingselskaper gir også gjerne ut bonuser i nyhetsbrev eller lignende til lojale kunder, eller til spillere som har vært borte en stund, og som de derfor kunne tenke seg å se igjen. For som med alle andre bedrifter, så vil de jo selvsagt gjerne holde på kundene sine.

Det kjekke med disse bonusene er at de gir deg mer spillerom til å prøve ut forskjellige ting uten at du selv må ta kostnaden. Men det er selvfølgelig viktig å sjekke vilkårene. Det å gi bort penger til spillerne helt uten videre er nesten litt som å score selvmål, så du vil nødvendigvis finne en rekke ting som er skrevet med liten skrift. 

Kilde: Pixabay

Det kan for eksempel være at bonusen har en utløpsdato, eller at det er andre vilkår som også må oppfylles innen en viss tid. Vi nordmenn kaster allerede bort milliarder på gavekort, så det er ganske så unødvendig å overføre denne dårlige vanen til betting også. Hvis du tror tidsfristen blir for kort for ditt spillemønster, bør du kanskje se om du finner et selskap som passer deg bedre.

Husk også å sjekke hva omsetningskravet for bonusen er. Et omsetningskrav vil si at om du spiller for bonusen din og vinner, så kan du ikke ta ut gevinsten med én gang, men du må bruke den på nye spill et gitt antall ganger før du kan hente den ut.

Det høres kanskje voldsomt ut å skulle sjekke opp i all verdens forskjellige vilkår bare for et veddemål, men husk at fotball er blodig alvor. Tidligere Liverpool-sjef Bill Shankly sa det best: Enkelte tror at fotball handler om liv og død. Jeg kan forsikre deg om at det er mye viktigere enn det.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!