Etter en veldig spesiell og trist uke sett med både norske og europeiske øyne, er det endelig klart for ligafotball igjen. Og med andre ting i tankene har det kanskje gått litt upåaktet hen at det spilles en ikke helt ubetydelig kamp på Santiago Bernabeu lørdag klokken 18.15. Det er klart for El Clásico!

Det store spørsmålet mange stiller seg er om Lionel Messi blir klar til storoppgjøret. Argentineren har vært ute med en skade i to måneder, men mye tyder på at han blir involvert på lørdag i en eller annen grad. Han har trent med laget denne uken og jeg tror vi i alle fall får se ham på benken. Foruten Rafinha som er langtidsskadet og Rakitic som muligens rekker kampen, kan Barcelona stille med fullt lag.

Real Madrid har slitt med skader hele sesongen. Det ser litt bedre ut nå, men det er fortsatt tvil rundt en del spillere. Sergio Ramos ryktes å skulle spille kampen på smertestillende etter smellen han fikk i skulderen i 3-2 tapet mot Sevilla. De gode nyhetene er at Keilor Navas er ventet å starte kampen, mens det fortsatt er usikkert rundt Benzema og Marcelo.

I El Clásico er alles øyne som alltid rettet mot Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Men i dette oppgjøret tror jeg det blir noen andre som stjeler overskriftene i søndagens aviser. Messi har som kjent vært lenge ute, og det er stor sannsynlighet for at Luis Enrique venter så lenge det er mulig med å bruke Messi. Jeg har vanskeligheter med å se at han kommer til å sette et stort preg på kampen om han for eksempel kommer inn med 20 minutter igjen å spille. Ronaldo på sin side har vært svak i det siste. Det er selvfølgelig vanskelig å kritisere en spiller som scorer 8 ligamål på 11 kamper, men jeg tror ikke jeg er helt alene når jeg sier at Ronaldo har så mye mer å gi. Han gjorde det mot Espanyol tidligere i høst med 5 mål, men bortsett fra det har det vært beskjedent til ham å være. I tillegg trives han nok ikke spesielt som alenespiss når Benzema er borte.

Med Messi på benken og Ronaldo litt ut av slag, tror jeg spillere som Neymar, Suarez, Isco, Bale og Jesé kan bli de avgjørende faktorene i helgens kamp. Dette er de 5 siste oppgjørene i La Liga:

Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-1)
Real Madrid – Barcelona 3-1 (1-1)
Real Madrid – Barcelona 3-4 (2-2)
Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-0)
Real Madrid – Barcelona 2-1 (1-1)

Historisk sett ender det veldig ofte med mål til begge lag og veldig sjeldent uavgjort i disse kampene. I de siste sesongene ser vi en tendens til at hjemmelaget ofte trekker det lengste strået, noe som ikke har vært typisk før. Real Madrid er hjemmelaget denne gangen, men jeg føler meg overhodet ikke sikker på dem. Selv om de skulle få noen spillere tilbake i siste liten vil disse være ute av form. Rake motsetningen til Barcelonas spillere, Suarez og Neymar, som er strålende om dagen.

Seier til Real Madrid vil føre dem opp forbi Barcelona på 27 poeng, og med bedre målforskjell. Vinner Barcelona så får de en luke på 6 poeng ned til Real Madrid. Jeg sitter med en følelse av at Benitez er veldig opptatt av å ikke gi dem den luken. Dette blir Benitez´første El Clásico og det tror jeg vi kommer til å merke. Der vi tidligere har sett lagene gå i strupen på hverandre fra avspark, kan det hende vi nå får se et mer forsiktig Real Madrid. Skal hjemmelaget ta med seg 3 poeng er de nok avhengig av Ronaldo i slag. Jeg setter en middels stor knapp på Barcelona i denne kampen. Laget er i form, spillerne er i form. Betsson gir oss 2.75 på Barcelona –  det høres ikke ut som et hårreisende spill.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!