Endelig er det også damenes tur til å ta fatt på sesongen 2021! Jeg vill her anbefale dere alle å følge med på damenes to øverste divisjoner. Denne sesongen tror jeg blir så jevn at hvert poeng teller og at vi som jobber med dette tett kan oppleve det meste fremover.

La oss starte med Toppserien. Fjorårets serie ble uvanlig på mange måter. Etter seks år med LSK gull ble de vippet ned fra tronen. VIF tok sitt første gull. Men ingen hadde trodd at serien ble avgjort i siste serierunde og at tre lag kunne ta gullet.

I år kan det fort bli likedan. Jeg ser for meg fem lag som kan ta gullet. RBK kom som en kanon i fjor, tapte ikke en seriekamp og tok sølv. I år tror jeg de blir mestere. LSK møtte litt veggen i fjor, men i år ser det bedre ut. Er spent på om Camilla Linberg blomstrer? Jeg tipper sølv. Sandviken har forsterket med flere landslagsspillere i år og skal kjempe for medalje, jeg tipper de tar bronse. VIF får ikke medalje i år og Avaldsnes virker litt svekka til 5. plass. Stabæk blir årets joker. De kan imponere, men også slite. Nedover på tabellen tror jeg Klepp ender sist. De har mistet flere sentrale og må begynne på nytt. I kampen om overlevelse finner vi ArnaBjørnar, Lyn og Kolbotn. Absolut en serie og følge med på. Dramatikken har alt begynt da LSK-Lyn blir utsatt da en LSK spiller har fått corona og resten av laget er i karantene.

  1. divisjon er serien der det virkelig skal sloss om poengene. Røa rykket ned i fjor og jeg tror de rykker rett opp igjen nå.  Kampen om kvalikplassen står i utgangspunktet mellom Medkila, Øvrevoll og HBK. Tre lag som var i toppsjiktet i fjor og bør være der i år også. Åsane og Kil/Hemne er årets jokere. Begge lag greide seg godt i fjor og har bevist at de kan sanke poeng. Grei er et spørsmålstegn i divisjonen. De kjemper i krigen rundt streken, men kan overaske. Så har vi de tre lagene som virkelig fikk kjenne på det i fjor. Fart kom rett fra Toppserien. De hadde en sesong der de prøvde, men fikk det ikke til og endte sist. Tipper ambisjonene er lagt høyere i år. Fløya ble seriemestere i 2019 og spilte kvalik, i fjor hadde de enkelte gode kamper. Hentet opp 0-3 til 3-3 mot Fart og slet med poengsankingen. De hører hjemme i toppen, men hvor lander de? Amazon fikk også en slitesesong. Spilte enkelte gode kamper, men fikk det ikke helt til. Dette er tre lag som sammen med de tre nevnte som bør kjempe om kvalikplassen. Fra første kamp blir dette sekspoengskamper der viljen til å kjempe om poengene betyr alt for tabellposisjonene utover i sesongen. Jeg følger divisjonen tett og ønsker du å følge med kan du melde deg inn i gruppa 1.divisjon fotball kvinner på facebook. Siden dette blir så jevnt velger jeg ikke i år å komme med et konkret tabelltips.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!