Årets Premier League-sesong er godt i gang, og storklubber som Liverpool, Chelsea og Manchester City har fått en bra start på sesongen. Tre lag står med full pott så langt, men dette gjelder bare to av klubbene nevnt i dette avsnittet.

Kan Troy Deeney beholde scoringsformen utover i sesongen?
(CC BY 2.0) av bluebirdwfc

Manchester City måtte nemlig nøye seg med ett poeng borte mot et hardkjempende Wolverhampton i den tredje serierunden, og i stedet er det lille Watford som har full pott sammen med Liverpool og Chelsea. I den siste kampen før landskamppausen snudde laget oppgjøret mot Tottenham, og kan derfor skryte av å ligge på tredjeplass på tabellen med full pott på fire kamper.

Hvor langt kan Watford nå?

Mange såkalte eksperter tippet nemlig at Watford kom til å slite denne sesongen, og lagets gode prestasjoner har kommet overraskende på de fleste fotball tips og nyhetssidene om kampene i Premier League. Det er allikevel ingen ved sine fulle fem som tipper at laget kan kopiere Leicesters sensasjonelle tittel fra 2016, men det bør absolutt være mulig å kunne knive om syvendeplassen bak de seks store. Dette er en plassering som kan gi kvalifiseringsspill til Europa League, forutsatt at de to cupene vinnes av klubber som havner blant de seks første lagene i Premier League.

Ingen tilfeldighet at det går så bra

Mot alle odds lyktes The Hornets med å etablere seg i Premier League etter opprykket i 2015, og dette er en imponerende prestasjon tatt i betraktning av at klubben har hatt fire forskjellige managere i det samme tidsrommet. Det viktigste er allikevel at mange av spillerne har vært der i lang tid. Matchvinneren mot Tottenham, Craig Catchcart, har vært i klubben siden 2014. Lagets største stjerne må sies å være den kontroversielle spissen Troy Deeney, som har oppholdt seg på Vicarage Road helt siden 2010. I tillegg er nøkkelspillere som Will Hughes og Andre Gray inne i sin andre sesong, noe som betyr at laget er godt samspilt og kjenner hverandres bevegelser ut og inn på banen.

Kontakten med virkelighetens verden er beholdt

Watford er også en klubb som ikke har glemt hvor den kommer fra, og Vicarage Road ligger klemt inn mellom tradisjonelle engelske rekkehus en kort t-banetur fra London sentrum. Tilhengerne har ved flere anledninger vist at klubben betyr mye for lokalsamfunnet, og i mars i år var det et stort oppbud av frivillige  som var med på å måke snø av banen i forkant av Premier League-kampen mot West Bromwich. Til tross for det kontroversielle eierskapet til den italienske Pozzo-familien, viser dette at lokalbefolkningen bryr seg om klubben sin, og at alle er med på å dra i samme retning.

Vokser treet inn i himmelen?

De første kampene etter landskamppausen gir oss svar på dette spørsmålet, og det er ingen ringere enn Manchester United som kommer på besøk 15. september. Det ligger kanskje i kortene at årets første poengtap kommer i dette oppgjøret, men Watford har uansett lagt et solid grunnlag for å sikre plassen i Premier League også denne sesongen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!