Etter å lidd meg gjennom 2×46 minutter med Norsk landslagsfotball nok en gang – er det kanskje på tide å stikke fingeren i jorden og innrømme at det ikke blir bedre. Samtidig er jeg veldig glad for at landslagspausen er over og vi slipper å se dette på lengre tid..

For planen til Per Mathias Høgmo, eller det han forklarte før kampen, så vi ikke noe spor til. Faktisk var det vanskelig å se noe plan på det hele i det heletatt. Kampen ble preget av lavt tempo og ekstremt mye feilpasninger. Norge fikk til 1 angrep, og det scoret de på. Keepertabbe gjorde at Stefan Johansen kunne putte ballen i mål (dog etter helhjertet jobbing fra han). Dette var de to eneste to tingene som var positivt med den 90 minutter lange affæren som best kan beskrives som finsk fjernsynsteater.

Alt klabbet for Norge som framstod som rotete og uten en eneste plan. Alle som så Estland – Norge og tenkte at dårligere enn dette kan det ikke bli – tok dessverre feil. For på tross av to mål var dette i min mening ett steg tilbake fra Estlandkampen, hvis vi også tenker på hvor svak motstander egentlig er.

Vi burde sende en blomsterbukett til Ungarn for at vi slipper å se dette Norske landslaget i ett Em sluttspill

Det var søvndyssende å overvære affæren på Ullevål som bare trakk rundt 5000 tilskuere, noe som er skrekkelig lite på en arena som tar opp mot 30,000!! Greit at det er en treningskamp, men interessen må være på en «all-time-low» snart..

Hva må gjøres? Som jeg tidligere har skrevet mener jeg at Høgmo har utspilt sin rolle og bør erstattes. I tillegg bør Norge satser på enklere spillestil, mer direkte, når de så tydelig ikke klarer å utføre det Høgmo mener de skal klare. Sist men ikke minst bør de finner en taktikk å trener denne inn, slik at spillerne vet hvor de skal være – når de skal være der. Samhandling hjelper lite når det er forskjellige spillere, forskjellige relasjoner, forskjellige taktikker og forskjellige formasjoner fra kamp til kamp.

Slik som ståa er nå, er jeg svært glad i vi slipper å være flau over å se ett Norsk landslag i sommeren Em sluttspill…

Hva synes DU?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!