Sagaen om verdens dyreste spiller fikk sitt foreløpige endepunkt når Neymar ble lansert som PSG spiller i dag. Men det er garantert ikke siste vi har hørt om denne saken..

Overgangen ble annonsert på PSG sine nettsider fredag. 

Den spanske ligaen prøvde å stikke kjepper i hjulene i PSG sitt åpenbare forsøk på omgå Financial Fair Play reglene, men det fant de godt betalte advokatene til Neymar at de måtte gjøre noe med. 

Men sagaen om verdens dyreste fotballspiller tok en uventet retning når de troppet opp på kontoret hos Barcelona og betalte Neymar ut fra kontrakten til Barcelona der. Han hadde en utkjøpsklausul på 222 millioner euro. Og dermed kunne Neymar sent torsdag kveld signere for PSG som spiller uten kontrakt (free transfer). 

FFplay reglene er laget for at en klubb ikke kan bruke særlig mye mer enn den tjener selv, og er laget for å hindre at rike eiere skaper urettferdige forhold gjennom å pumpe penger inn i enkelte klubber. Dette omgår PSG ved å la Neymar selv betale seg ut av kontrakten, men en lønn han muligens har fått som «ambassadør» for fotballVM. For denne jobben får han 300 millioner, 222 som brukes på utkjøpsklausulen og resten som «sign-on-fee». 

Både Barcelona, La liga og FIFA har varslet at eventuell overgang på den størrelsesverdien vil bli gått etter i sømmene for å hindre at klubben omgår Financial Fair play på en kreativ måte. Blir man dømt for brudd på FFP vanker bøter, og kanskje utestengelse fra Champions League. Ifølge Telegraph har UEFA varslet PSG om at de vil kreve innsyn i klubbens finansiering av rekordovergangen.

Denne saken kommer uansett til å få rettslige etterspill. 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!