Da Harry Redknap fikk fyken etter forrige sesong, begynte spekulasjonen om hvem som skulle ta over Spurs. André Villas-Boas var en av dem som tidlig var nevnt, og for ett par uker siden ble han presentert som ny Spurs manager. I går ble det også klart at tidligere Spurs spiller, Steffen Freund, kommer til de liljehvite som assistent.

Hvem er egentlig André Villas-Boas og hva har han gjort så langt?

André Villas-Boas heter egentlig Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas, og er født 17 oktober 1977 i Portugal. Han har ledet Porto til seier i Europaligaen i 10/11, selv om de fleste nok kjenner han som Chelsea manager fra 2011 til han fikk sparken tidligere i år.

Han ledet Porto til 4 titler i en sesong, ubeseiret gjennom hele sesongen, og yngste manageren noensinne til å vinne en europacuptittel.

Uvanlig for en manager så høyt oppe, har ikke André Villas-Boas NOEN erfaring som profesjonell spiller. Han har i tillegg for seg å ikke bli så lenge hos hver klubb som manager, men dette kan jo endre seg. Han har tidligere vært trener for de britiske jomfruøyene, Académica (8 mnd som manager), Porto (1 år), Chelsea (9 mnd). Han har gått i lære hos Jose Mourino, som assistent i Porto, Chelsea og Inter.

Years                   Team

1998–1999          British Virgin Islands

2009–2010          Académica

2010–2011          Porto

2011–2012          Chelsea

2012–    Tottenham Hotspur

Kilde: Wikipedia