Det er bare uker igjen til Premier League-ballene igjen begynner å rulle i England, og vi har tatt en titt på den kommende sesongens nyvinninger og nyheter.

Det skjer alltid noe nytt før en Premier League-sesong. Også før årets sesong sparkes i gang, hvor Liverpool møter nyopprykkede Norwich 9. august, har det kommet både viktige og mindre viktige endringer.

VAR

Som du sikkert har hørt blir VAR et fast innslag i alle Premier League-kamper fra 2019/2020. Den foregående sesongen var et evig mas om hvilke mål som hadde blitt godkjent om vi hadde hatt, eller ikke hadde hatt, VAR. Fra denne sesongen får altså alle kamper hjelp av videodømmingen.

Hvem husker ikke VAR-seansen i Champions League-kvartfinalen mellom Manchester City og Tottenham i forrige sesong? Kanskje får vi flere dramatiske øyeblikk av samme sort.

Innbyrdes oppgjør

Dersom to eller flere klubber ender på samme poengsum, og kjemper om plassene som involverer ligatittel, europeiske plasser eller nedrykk, vil resultatene i de innbyrdes oppgjørene bli avgjørende. Det vil med andre ord si at systemet med total målforskjell ikke lenger får betydning når Premier League skal skille lag som kjemper om avgjørende ligaplasseringer. Hvis klubbene fremdeles ikke kan skilles vil laget som scoret flest mål på bortebane i de innbyrdes oppgjørene rangeres øverst.

Denne regelen kan være viktig å ha i bakhodet for alle som følger ulike den engelske ligaen og setter penger på kampene. Et nyttig Premier League tips å ta meg seg er at bet365 tilbyr 1,65 i odds på at Manchester City forsvarer tittelen nok en gang. 

Nye oppgjør

Allerede i seriepremieren løper ett av i alt åtte nye Premier League-oppgjør av stabelen. Når Sheffield United gjester Bournemouth 10. august skjer det for aller første gang i Premier Leagues historie.

Mini-vinterpause

For første gang i PL-historien, og etter krav fra de involverte klubbene, vil alle lag få en kamppause på to uker i februar. Her vil én spillerunde bli delt opp over to helger, noe som gir klubbene en etterlengtet pause i en travel og hard sesong. Dette gir også Englands deltakere i Champions League og Europa League pusterom og forbedrede vilkår for å lykkes i Europa.

Kilde: Unsplash

Ny kampball

Denne sesongens Premier League-spillere får et nytt bekjentskap – match-ballen. Nike Merlin heter den, og ballen ruller for første gang i Premier League-sammenheng på Anfield fredag 9. august. Da tar Liverpool imot Norwich til denne sesongs aller første oppgjør.

Ballen er utviklet unikt for Premier League og skal, i følge Nike, ha et større såkalt «sweet spot» og forbedret kontroll under alle typer forhold. Om forrige sesongs målrekord på 1072 mål slås med den nye ballen gjenstår imidlertid å se.

Cuba

Onel Hernandez heter mannen som blir Cubas første representant i Premier League. Den 26 år gamle Norwich-spilleren scoret åtte ganger fra sin midtbane-posisjon for The Canaries i Championship forrige sesong. Cuba vil, hvis Hernandez også klarer å finne nettmaskene i Premier League, bli det 98. landet i verden som kan skryte av å ha en Premier League-målscorer. 

Uansett hva du synes om endringer og (mulige) nyheter håper vi at du gleder deg like mye som oss til Premier League-sesongen sparkes i gang på Anfield den 9. august.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!