Den 30. sesongen av Premier League er godt i gang, og finalen skal etter planen stå 22. mai i år. Det er tyve sterke lag som spiller i ligaen – flere av dem de beste lagene i verden. Øverst på tabellen finner vi Manchester City, de regjerende mesterne for femte gang. Under Manchester City på tabellen, finner vi Liverpool, Chelsea og Manchester United. I følge fotball ekspertene, ligger Manchester best an til å vinne årets Premier League finale, med en odds på 1/5, mot Liverpool som ligger på 10/3, og Chelsea på 75/1. Det har den siste tiden kommet flere spennende oppdateringer om kampene, klubbene, spillerne og neste års sesong – og de skal vi ta deg gjennom her!

 

Manchester City

Det er naturlig å starte med oppdateringene fra Manchester City, laget som ligger best an så langt i årets Premier League sesong. Den første oppdateringen gjelder spilleren Raheem Sterling. Hans kontrakt går ut til sommeren, og det er derfor sådd tvil om klubben vil forlenge kontrakten med spilleren. En annen oppdatering handler om en norsk spiller. Selv om han ikke spiller i årets Premier League serie, har norske Oscar Bobb fornyet sin kontrakt med storlaget, og skal etter planen spille for klubben frem til sommeren 2026 – noe som er gledelig for fotball Norge. Manchester City har gjort det svært godt i denne sesongen, men det skiller kun seks poeng mellom storfavoritten og laget som ligger på andreplass på tabellen, Liverpool. En annen dagsaktuell oppdatering fra storlaget er at de viste støtte til Ukraina under den siste kampen mot Everton, der alle spillerne hadde på seg det Ukrainske flagget før kampen. 

 

Deadline Day

Pengebruken i januarvinduet 2022, var det nest største beløpet som Premier League klubbene har brukt. Rekorden er fra 2018, da det samlede beløpet for kjøp av spillere var på 430 millioner pund, mot 295 millioner pund i januar i år. Luis Diaz, som byttet fra Porto til Liverpool i januar i år, var en av spillerne det ble brukt mest penger på. Andre viktige kjøp var Bruno Guimarães, som skiftet klubb til Newcastle og Rodrigo Bentancur, som ble med i stallen til Tottenham. Kjøpene under overgangsvinduet i januar, tyder på at fotballen er tilbake der den pleier å være. Det som skiller seg ut under årets januar-vindu er at det var mange av lagene nederst på Premier League tabellen som stod for noen av de største kjøpene. Dette gjelder blant annet kjøpet til Newcastle, med Bruno Guimarães. De fem nederste lagene på tabellen, hadde en samlet kjøpeevne på rundt halvparten av det totale beløpet på 295 millioner pund.

 

Premier League 2022-23

Datoene for den 31. sesongen av Premier League er allerede satt, og er forventet å starte 6. august i år. Etter planen skal sesongen vare frem til 28. mai 2023. Den neste sesongen av Premier League vil foregå samtidig som FIFA verdenscupen i Qatar 2022, men datoene har blitt tilrettelagt for ikke å sammenfalle, slik at ingen går glipp av kampene. Det som vil være forskjellig for norske seere neste sesong, er at TV 2 ikke lenger vil ha rettigheten til å vise kampene – det er NENT group som vil overta stafettpinnen. Dette er et stort skifte, da TV 2 har hatt rettighetene til Premier League helt siden 2010. I tillegg til Norge, har NENT også sikret seg rettighetene til å vise Premier League kampene i Danmark, Sverige og Finland. Norske seere som ønsker å få med seg kampene den neste sesongen må dermed se de på Viaplay. For nå, er det bare å se frem til årets finale!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!