Sesongstarten for Premier League 21/22 nærmer seg med stormskritt. Fredag 13. august sparkes sesongen i gang med Brentford – Arsenal klokken 21 på Tv2 Sport Premium. Hvis du tror du vet hvem som vinner Premier League kan du gå til bonus-kode.net.

Manchester City går inn i sesongen som regjerende mestre og skal forsvare tittelen som de klarte etter 2017/18 sesongen og inn i 2018/19 sesongen hvor de også vant. Dette er siste gang noen har klart å forsvare en seriemester tittel. Utenom City er det bare Manchester United og Chelsea som har klart denne bragden på de 30 sesongene siden serien la om til Premier League.

Tv2 slapp 9. juli nyheten om at de kommer til å vise alle 380 Premier League kamper i den kommende sesongen. Før korona-pandemien slo inn var det kun lov å vise 1 kamp fra hvert klokkeslett. Hvis det ble spilt 4 kamper kl 16 kunne TV2 kun vise 1 av disse live. Når kampene gikk uten publikum under pandemien fikk tv-selskapene dispensasjon til å vise alle kampene. Det var derfor knyttet stor spenning til nettopp dette siden publikum nå slipper inn på stadion igje. For oss nordmenn ble det derfor tatt i mot med åpne armer når vi fikk vite at også i år får vi se det vi ønsker å se av Premier League kamper live på Tv2.

Tidligere denne måneden kunne også Storbritannias statsminister Boris Johnson annonsere at England åpner for full kapasitet på arrangementer fra og med 19. juli. Dette betyr at fra og med seriestarten så er publikum tilbake på Premier League stadionene. Det betyr også at når den sosiale distanseringen nå opphører, vil supportere kunne stå, synge og juble, uten å bryte noen regler – og det i tillegg uten munnbind.

De tre nyopprykkede lagene til Premier League 2021/22 sesongen er Norwich, Watford og Brentford. De to første er det ikke lenge siden vi hadde kjennskap med i Premier League, mens for Brentford er det første besøk i Premier League. Sist gang Brentford var på det øverste nivået i England var i 1946/47.  Norwich vant Championship forrige sesong, mens Watford sikret seg andreplassen og direkte opprykk. Brentford måtte gjennom play off, men tok på andre forsøk seg opp til det gjeveste nivået etter å ha slått Swansea i opprykksfinalen.

Vi har også fått 4 nye managere som skal i få sin ilddåp i august. Rafael Benitez har tatt over Everton, mens Nuno Espírito Santo har tatt over Tottenham etter ble løst fra kontrakten med Wolverhampton etter sesongen som var. Wolverhampton på din side har signert portugisiske Bruno Lage mens tidligere Premier League spiller og Arsenal-favoritt Patrick Vieira har tatt over Crystal Palace etter at Roy Hodgson gikk av med pensjon.

Da gjenstår det bare å glede seg til sesongen som kommer!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!