Tradisjon tro oppsummerer vi i Fotballblogg1 alltid Premier League i vår egen stil – nemlig fra A og helt til Å. Så sett deg rolig ned med kaffekoppen og sett av 10 minutter til å kose de med denne oppsummeringen av hva som skjedde i Premier League 2016/17

Vi setter stor pris på alle kommentarer under! 

Arsene Wenger opplevde sin tyngste sesong som Arsenal manager når han fikk store mengder supportere mot seg under fanen «Wenger out». Manageren som ikke har kommet utenfor Champions League plass på 16 år var i fare for å havne på 6 plass på tabellen. En skikkelig stormløp på slutten gjorde at det til slutt ble kamp om 4 plassen for Arsenal, dog uten resultat. Det ble tilsutt 5 plass og Europa League for franskmannen. Ny kontrakt er nå signert, som gir Wenger 2 år til i stolen på Emirates.  

during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Arsenal FC and FC Bayern Muenchen at Emirates Stadium on March 7, 2017 in London, United Kingdom.

Boro rykket ned etter en håpløs sesong, og kun 27 scorede mål. Dette var det laveste antall scorete mål i Premier League, og Middlesbrough ble forbigått også av toppscorer Harry Kane (29 mål). 

Conte skulle bli den store helten denne sesongen, i kamp om manager tronen i Premier League. I konkurranse med navn som Klopp, Pochettino, Mourino og Guardiola skulle vi endelig få en «best of» konkurranse. Conte vant også prisen for Årets manager. Og dermed har vi kåret den beste manageren?

Den mest håpløse sesongen opplevde Sunderland som det var klart ganske tidlig ikke skulle spille i Premier League neste sesong. Det ble kun 29 scorede mål for laget fra Newcastle denne sesongen, og over halvparten stod Defoe for. En spiller som nok ikke spiller i Championship neste sesong. Dermed blir det spennende å se hvor lang tid det tar før Sunderland er tilbake i det gode selskap. 

Europa Leauge finalen ble endelig vunnet av ett Engelsk lag og de mange kommentarer om at Engelske lag ikke gjør seg i Europeiske turneringen kunne endelig gjøres til skamme. Nå er det ikke mange år siden (11/12) Chelsea vant Champions League i, men det er jo konstant en vurdering hvilke liga som er «best». Uansett er dette bra for engelsk fotball som dermed får en bedre rangering i de europeiske turneringene.

Facupen ble vunnet av Arsenal og sikret dermed en ellers så svak sesong ut i fra fansens forventninger. Fansen håpet at dette skulle være sesongen når Arsenal tok steget opp og gjenvant troene de hadde i 2003/04 sesongen. Det ble ikke slik, men seier i den prestisjetunge turneringen er jo ett fint plaster på såret?

Ganske sikker på eget gress er det ikke tvil om at vi kan skilte Premier Leagues beste hjemmelag denne sesongen. Tottenham var eneste lag i Premier League som ikke tapte en kamp på eget gress denne sesongen, og endte med 17 seire og 2 uavgjorte. Til sammenligning så tapte Chelsea 2 hjemmekamper. 

Harry Kane ble nok en gang Premier Leagues toppscorer, for andre året på rad. Dermed ble spilleren som første sesongen ble omtalt som «one season wonder» og som manageren på ett rivaliserende lag uttalte at «han ville aldri fått plass i vår 11er» nok en gang kronet med gullstøvelen. Hele 29 mål ble det på den sympatiske engelskmannen, på bare 30 kamper. Dette gir ett snitt på nesten 1 mål pr kamp. Nærmeste konkurrent var Romelu Lukaku som hadde 25 mål på 37 kamper. 

Ikke helt tett bakover kan vel sies om Premier Leagues mest «lekk» lag. Hull slapp inn hele 80 mål, som er 10 mål mer en nestemann på listen – nemlig Swansea. Dermed kan vi ha en forklaring på hvorfor den duellen endte slik den gjorde. 

Joshua King kunne bli tidenes nordmann med å score flere mål en det Ole Gunnar Solskjær gjorde på en sesong sine glansdager. Tatt i betraktning at King spilte på ett svakere lag så er kanskje prestasjonen større for den unge spissen? King var første nordmann som passerte 10 mål siden Ole Gunnar Solskjær. 16 mål på 36 kamper ble det for den hurtige norske spissen. Og Norge de sier Norge ikke leverer talenter?

Kevin De Bryne ble den store assistkongen i Premier League 2016/17, da han prikket inn hele 18 målgivende pasninger. En flott sesong for den unge belgiske spilleren som vant konkurransen foran vår danske venn i Tottenham som hadde 15 målgivende. 

Liganes mestre ble fult fortjent Chelsea, som allerede 3 runder før slutt kunne krone seg selv som seriemester. Pokalen ble ikke delt ut før etter siste serierunde og selvfølgelig på Stamford Bridge. Dermed ble den utrolig dårlige sesongen fra forrige sesong kronet med den øverste medaljen. Nå venter ett nytt travelt år for Chelsea med både Premier League og europacupspill. 

Mourinho var uten hardt skytt denne sesongen for at laget han tok over ikke presterte. Mye merkelig fra portugiseren denne sesongen, som endte på en skuffende 6 plass. Men suksessen fra Europa League finalen gjorde at Mournho fremdeles kroner seg selv som «the spesial one». 

N‘golo Kante ble årets spiller i Premier League. Kåret både av spillerne og av avisene. Det går ett ordtak på balløyen som oppstod under fjorårssesongen i Leicester: «Vannet dekker 70 av jordens overflate. Resten dekkes av Kante». En enorm viktig signering for Chelsea og var med å sikre seriegullet for nok ett blått lag. Kante ble dermed eneste spiller som vant Premier League to år på rad i 2015/16 og 16/17. 

Own-goal king er vel ikke en tittel noen ønsker å krone seg med. Men vi har kåret en vinner. For hele 6 spillere klarte å putte ballen 2 ganger i egen nett denne sesongen. Ryan Shawcross, Ben Mee, Robert Huth, Jack Cork, Alfie Mawson og Tyrone Mings. Vinneren ble derimot sistnevnte som kun fikk 7 kamper i årets PL, til sammenligning så fikk resten av de nevnte rundt 30 kamper. Med ett snitt på 0,29 selvmål pr kamp var Tyrone Mings en skikkelig måltyv.. i feil retning! 

På slutten av sesongen stod kampen om å unngå nedrykk mellom Hull og Swansea. Hull hadde alle fordeler, de svakeste lagene og de fleste trodde at Hull skulle vinne kampen mot Swansea. To runder senere, og 2 runder før slutt av alt snudd på hodet. Hull hadde tapt sine kamper, blant annet mot Sunderland, og Swansea vunnet sine. Dermed var all konkurranse over, og «norske» hull ble sendt ned til Championship, mens Swansea kan krone seg selv med Premier League spill i 2017/18. 

Quest: «Årets lag i Premier League». Årets lag i Premier League ble følgende:

 (4-4-2): David de Gea (Manchester United) – Kyle Walker (Tottenham Hotspur), David Luiz (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Danny Rose (Tottenham Hotspur) – Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eden Hazard (Chelsea), N’Golo Kanté (Chelsea), Sadio Mane (Liverpool) – Harry Kane (Tottenham Hotspur), Romelu Lukaku (Everton)

Ranieri skulle krone seriegullet fra i fjor med nok en toppplassering og Champions League spill. Men Leicester fant aldri formen, Ranieri fikk sparken og assistenten tok over. Da fant Leicester formen og endte midt på tabellen. De gikk videre fra Champions League gruppen og gikk helt til kvartfinalen hvor de røk mot sterk Spansk motstand i Atletico Madrid. 

Son fra Tottenham ble den eneste spilleren i Premier League denne sesongen som klarte å vinne Månedens spiller flere enn 1 gang. En flott andre sesong fra det sørkoreanske alibiet til Tottenham.

Tittel ble det ikke på Liverpool, Tottenham og Manchester City, men det ble ihvertfall Champions League spill neste år. Europa League plassene går til Arsenal og Everton, mens Manchester United kvalifiserte seg til Champions League ved å vinne Europa League. 

Uten tvil hadde vi ønsket at vårt bekjentskap med tidligere Stabæk trener Bob Bradley skulle være lengre en 85 dager. Men det var alt den amerikanske trenerne fikk i sjefstolen hos Swansea, før det var på hodet ut døren. 

Verstingen av gule kort ble Holebas fra Watford, som klarte å smale hele 14 gule kort på 33 kamper. Dette er nesten ett gult kort annenhver kamp og får dermed prisen for «årets råtass». Men Holebas klarte å besinne seg, for ingen av de 14 gule endte som gult kort nummer 2, og ingen dirkete røde. Kalkulert. 

Watford var også laget som samlet flest gule kort i løpet av sesongen med hele 84 stykker! Knalltøffe!

X-factor er noe man forbinner med årets innbytterkonge. Hele 24 innhopp i løpet av 29 kamper ble det for Wales sin spiss Hal Robson-Kanu. Dog kunne Chelsea sin Michy Batshuayi skilte med bare 1 kamp fra start og resterende 19 som innhopper. Ubrukt reserve er ikke regnet med her. 

Yrke som fotballtrener er ustabilt, og hele 6 managere fikk sparken i løpet av sesongen 2016/17 (innenfor de 38 serierundene). Felles for de alle var at laget der de fikk sparken fra lå på 17 plass eller dårligere. Det endte kun godt for Swansea, som byttet manager hele 2 ganger i løpet av sesongen. (Francesco Guidolin–>  Bob Bradley og  Bob Bradley –> Paul Clement)

Zlatan ble det stil store forventinger til når vi endelig skulle treffe bekjentskap med den høyreiste spissen i Premier League. Det ble en god sesong for Zlatan, men lagt i fra tallene han presenterte i PSG. Da må det også taes i betraktning at laget ikke kunne måle seg helt med styrkeforholdet PSG hadde på motstanderne i Fransk Liga. En stygg skade på slutten av sesongen satte ut Zlatan og kan bety slutten på karrièren for verdens beste svenske. 

Ærlighet varer lengst sies det, og med det så bestemte det engelske fotballforbundet seg for at filming også skal kunne straffes med videobevis fra og med neste sesong. Etter flere grove tilfeller av filming i løpet av sesongen kan vi kanskje endelig få en slutt på galskapen? 

Ønske om Premier League sitter fremdeles sterkt i, men det er ikke til å stikke under en stol at det i skrivende stund er hele 70 dager igjen til 2017/18 sesongen av Premier League starter.. det kommer til å bli en lang sommer!

Årets unge spiller ble Dele Alli for andre år på rad. Svært imponerende av den 21 år gamle engelskmannen som tjener til livets opphold i den hvite delen av nord London. 18 mål og 7 assist ble det for den energiske midtbanespilleren. 

Hva er ditt beste minne fra Premier League? Skriv i kommentarfeltet under!

 

3 COMMENTS

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!