Som overskriften sier, her skal det gåes igjennom Premier League sesongen 2014/2015 fra A – Å. Så her starter det!

A: Artisteri fra flere spillere som Hazard, Sanchez, Couthino osv har vært en herlig opplevelse å få se. Regner med at vi får se mer av det i 2015/2016 sesongen.

B: Boring Chelsea har vært hyppig brukt i det siste etter at Chelsea vant seriegullet etter det noen mener var en kjedelig forballstil å se på. Men Chelsea var overlegne i første halvdel å kunne slappe litt av utover sesongen.

C: Champions 2014/2015 ble som kjent Chelsea. Uten tvil det beste laget i år.

D: Dramatikk har det vært mye av. Fra start til slutt har det vært en dramatikk som muligens bare kan oppleves i Premier League. Selvom gullet ble avgjort tidlig, ble det jo dramatikk mellom Hull og Newcastle om å unngå nedrykk til siste kamp.

E: Engasjment blant supportere og ikke minst trenere har vært fantastisk. Blir nok bare bedre og bedre fremover.

F: Fiasko ble det nesten for Newcastle som måtte vente helt til siste serierunde for å være sikre en plass. Med den stallen de har, mener jeg de burde kjempe om Europa League nesten hvert år.

G: Gule kort har det vært en hel haug av. Sunderland spiller Lee Cattermole sto for 14 av disse. Utrolig nok uten å få et eneste direkte rødt.

H: Helter har dukket opp i klubber. Spillere som Harry Kane, Esteban Cambiasso, Francis Coquelin og mange flere har blitt helter i sine klubber.

I: Ivirg spillestil, som også kan kalles røff spillestil har Swansea spiller Kyle Naughton vist. 2 røde kort på 5 kamper sier litt om hvor ivrig Naughton var kanskje.

J: John Carver er en person uten like. En som påstår at han er den beste treneren i Premier League selvom han taper kamp etter kamp. Han skal ha for at han har selvtillit hvert fall.

K: Kane, Harry Kane har tatt Premier League med storm denne sesongen. Gutten med det blonde håret endte opp med hele 21 mål og ble kåret årets unge spiller.

L: Legender har vist seg frem som alltid å vært en viktig brikke for sine lag. Cambiasso er ikke en legende i Leicester, men en legende generelt. Drogba, Gerrard, Lampard osv har også vist seg frem som en viktig figur for sine lag.

M: Motgang har vært en del av Newcastle sin hverdag i det siste ettersom de vant 1 av sine 10 siste kamper. Dårligere enn alle lagene som rykket ned.

N: Nerver hadde nok flere av lagene sine supportere denne sesongen. Spesielt for dem i nedrykkstriden og i kampen om de 4 øverste plassene.

O: Overraskelser har ikke latt seg vente i årets sesong. Flere tippet Leicester rett ned, men motbeviste alle med å holde seg i det gjeveste selskap. Noe som også kom overraskende var kanskje Sadio Mané sitt rekord hattrick mot Aston Villa.

P: Press er noe de fleste managere har fått kjenne på denne sesongen. Wenger, Pellegrini, Rodgers har vært ryktet ut av klubbene sine under årets sesong.

Q: QPR var en klubbene som i år måtte se at en manager gikk ut og en ny måtte ta over. Samme skjedde i Newcastle. Siste som måtte pakke sakene sine nå var Sam Allardyce.

R: Rykke ned er noe alle klubber vil unngå, men for Hull City, Burnley og QPR ble det ikke sånn, å må gjøre seg klare for en sesong i Championship.

S: Sterling har det blitt snakket om mye i det siste. Hvor ender han opp? Hva vil Rodgers gjøre med Sterling? Det er det ingen som vet utenom Sterling selv kanskje.

T: Toppscorer i år ble som sikkert de fleste har fått med seg, Sergio Aguero med imponerende 26 mål. Kane kom på andreplass med 21 mål og Costa stoppet på 20 mål.

U: USA er det nye virker det som for fotballspillere. Flere og flere har gått til MLS etter en karriere i Premier League, og årets sesong er ingen unntak. Gerrard og Lampard blir å se i MLS for henholdvis LA Galaxy og New York City.

V: Van Gaal er vanskelig å komme utenom. Den nederlanske klovnen toppet det hele med en herlig og litt små brisen opptreden under Manchester United prisutdeling.

W: Why always me hadde Balotelli i en kamp for Man City mot Man United for noen år tilbake. Det har ikke vært så mye å se av Balotelli i år som må sies å være en spiller som har skuffet enormt (om ikke mest) av spillere i år.

X: X-faktor er en viktig del for å få den optimale opplevelsen. Og med oppgjør som Arsenal – Chelsea, Liverpool – Man United, Newcastle – Sunderland, så får man virklig se hva som står på spill.

Y: Yannick Bolasie har vært en spiller som muligens ikke bare har tatt Crystal Palace fansen med storm, men nesten alle med storm. Med sine sinnsyke finter og herlige raid på kanten.

Z: Zero matches ble det Anders Lindegaard. Dansken fikk ikke en eneste kamp for Manchester United i årets Premier League.

Æ: Ærlighet er viktig for de fleste. Jose Mourinho holder ingenting igjen når han snakker med pressen etter kamper. Er nok den mest ærlige manageren (med John Carver selvfølgelig) i Premier League.

Ø: Øzil sin flikk mot Swansea fikk alt av sosiale medier til å gå helt bananas. Men med god grunn, for det må ha vært en årets sykeste passninger denne sesongen.

Å: Årets lag kom med egentlig ingen store overraskelser denne sesongen. Jeg mener at alle som kom på årets lag, har fortjent det ettersom de har prestert mer enn forventet.

Da var min liste over Premier League sesongen 2014/2015 fra A – Å over. Er sikkert noen av dere som leser dette som har en annen mening enn meg, så er det bare å komme med deres mening.

SHARE
Previous articleGjett resultatet på Levanger – Brann!
Next articleBlekkspruten fra Frankrike!
Christoffer Karlsen
Mitt navn er da Christoffer Karlsen, er 25 år og bor i Fredrikstad. Ser på meg selv som en blid og utadvendt person. Prøver å få med meg så mye som mulig av fotball og kan sitte å se på fotball i timesvis uten å bli lei. Har jo 2 favorittlag i Arsenal og Vålerenga, men har også noen lag rundt omkring som Exeter City i Football League 2 og SexyPoxyt på nivå 4 i Finland Twitter: @Fotball_Nerden

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!