De to første kampene i Champions Leagues 8-delsfinaler er spilt, og de engelske lagene viser hvorfor nemlig de skal kjempe om Europas største trofé. Det prestisjetunge trofeet har ikke blitt tatt med hjem til England siden 2012, da Chelsea vant på straffer mot Bayern München, og aldri før har Engelske lag sett så sterke ut i den Europeiske mesterligaen.

Basel tok i mot Manchester City hjemme på St. Jakob-Park i håp om å kunne klamre seg til et godt resultat i den første kampen mot den formsterke ligalederen fra England. Manchester City på den andre siden, viste ingen nåde i Sveits, og beviste hvorfor de leder den Engelske toppdivisjonen og hvorfor de er blant favorittene til å ta med seg trofeet hjem etter Champions League-finalen i Kiev i mai 2018.

En kontroversiell straffe-situasjon og et nydelig skudd fra norske Mohamed Elyounoussi var det nærmeste Basel kom til scoring på hjemmebane. Manchester City derimot viste totalt overlegenhet i luften og hadde flere gode sjanser på hodescoringen men satt ingen før Kevin De Bruyne la inn et corner på første stolpe som Ilkay Gündogan stanget inn i mål. Tyskerens nydelige heading startet målfesten for Manchester-laget, og bare fire minutter senere la Raheem Sterling et innlegg som gikk for langt for Sergio Agüero, men ble fint lagt ned av Bernardo Silva og som han selv dyppet fint over keeper og i bakerste nettvegg og det står 0-2 i Sveits. I det 23. minuttet, kun fem minutter etter Silvas scoring, løper Fernandinho ned midtbanen før han blir taklet av Basels midtstopper, Lacroix, men ballen blir fort snappet opp av Sergio Agüero som sender ballen helt nederst i venstre hjørne av målet fra knappe tjue meter. Argentineren viser frem en skuddfot i ekte verdensklasse. Første omgang ender 0-3 i favør Manchester City.  Åtte minutter inn i andre omgang sentrer Sergio Agüero ballen til Gündogan som vil vise at han også kan skyte. Med et lekkert skudd vrir han kulen rundt keeper og bort i høyre nettvegg. Kampen ender 4-0 til Manchester City, som tar med seg et strålende utgangspunkt tilbake til England.

 

Samtidig i Torino var det ikke like enveiskjørt. Hjemmesterke Juventus tok i mot Tottenham fra Nord-London, og Juventus smalt ut fra start og Gonzalo Higuaín satt inn et nydelig innøvd frispark, som så ut til at det kom rett fra FIFA. Miralem Pjanic la frisparket høy og kort til høyre for feltet, der finner han Higuaín som lar ballen falle ned fremfor seg og skyter den ned i motsatt hjørne på volley. Hugo Lloris får en liten neve på ballen, men det er ikke nok til å redde Tottenham fra den nydelige frisparkmanøveren. Kun syv minutter senere klumser Tottenham og Ben Davies det til. Davies prøver å klarere et innlegg men ender opp med å sparke ned Juventus høyre ving Federico Bernardeschi, og dommer Felix Brych peker på straffemerket. Straffet blir tatt av Higuaín som sitter det sikkert nede i venstre hjørne. Her får igjen Hugo Lloris en liten neve på ballen, men det er igjen ikke nok til å redde Nord-London laget og etter kun ni minutter står det 2-0 til hjemmelaget.

Juventus har ikke sluppet inn et mål på deres siste syv kamper, men det er før de spilte mot Harry Kane. Tottenham-gutten får en pen gjennombruddspasning fra Dele Alli og kommer alene mot Gianluigi Buffon som prøver å møte Kane, men lykkes ikke og Kane sitter ballen i det åpne målet. På overtid i første omgang får Juventus igjen sjansen til å øke ledelsen når Serge Aurier kommer med en dårlig takling innen for 16-meteren og igjen peker dommer Felix Brych, på straffemerket. Et nytt straffe og en ny mulighet på hat-trick for Higuaín, men denne gang satser han på kraft og sitter ballen i tverrliggeren. Dette er det siste som skjer i første omgang. I andre omgang kommer Tottenham best ut og med et lurt frispark i det 71. minutt ligger Christian Eriksen ballen lavt i keeperhjørne og det står 2-2 på Allianz Stadium i Torino. Andre omgang består av flere gode sjanser, men mest av alt pene keeperredninger og kampen ender 2-2. Tottenhams snuoperasjon sikrer dem et godt grunnlag for returkampen på Wembley i mars, med to bortemål.

 

I kveld fortsetter Champions League 8-dels finalene med: FC Porto-Liverpool og Real Madrid-PSG. Kampene kan sees på Viasport 1 og 2.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!