Som en del sikkert har fått med seg, så har Dnipro kommet seg til finalen i Europa League der de møter Sevilla. Men har veien vært enkel? Det skal vi se på nå!

Veien har ikke vært så enkel for det Ukrainske laget. Dem startet i Champions League kvalik mot Ståle Solbakken sitt København. Der gikk danskene videre etter 2-0 sammenlagt og Dnipro måtte til Europa League play-off mot Hadjuk Split. Det ble 2-1 sammenlagt til Dnipro som da var klare for gruppespillet.

I gruppespillet møtte dem lag som Inter, Saint-Étienne og Qarabak. Inter og Saint-Étienne var selvsagt favoritter i gruppa, men med 7 poeng, 4 av de mot Saint-Étienne, så holdt det med å komme seg videre til 16-delsfinale.

Der skulle de få en tøff kamp mot det greske storlaget Olympiakos. Overraskende nok vant Dnipro 4-2 sammenlagt og var klare for neste runde der Ajax var motstander. 1-0 seier hjemme og 2-1 tap i Amsterdam holdt til 2-2 sammenlagt å videre på bortemål.

Neste runde var kvartfinale og der ventet Club Brugge. Dnipro klarte 0-0 borte og gjorde jobben hjemme å vant 1-0 og var klare for en smått sensasjonell semi-finale mot Napoli.

Der var det Italienske laget stor favoritt og de færreste trodde noe annet enn Napoli i finalen. Dnipro ville noe annet å klarte 1-1 i Italia og hadde en fordel med bortemål til hjemmekampen.

Hjemmekampen ble spilt i går som de fleste så kanskje og Napoli var igjen stor favoritt. Men som mange ganger før holdt Dnipro ut og vant like gjerne hjemmekampen 1-0 og er videre til finalen med 2-1 sammenlagt og skal møte Sevilla som må se som en stor favoritt i den kampen.

Nå er spørsmålet om Dnipro vil overraske igjen å sjokkere nok en storklubb eller om Sevilla vil forhindre at Askeladden tar med seg pokalen hjem til Ukraina.

 

SHARE
Previous articleBekreftet: Tottenham sin nye hjemmedrakt!
Next articleFredagens fotballkamper på tv!
Christoffer Karlsen
Mitt navn er da Christoffer Karlsen, er 25 år og bor i Fredrikstad. Ser på meg selv som en blid og utadvendt person. Prøver å få med meg så mye som mulig av fotball og kan sitte å se på fotball i timesvis uten å bli lei. Har jo 2 favorittlag i Arsenal og Vålerenga, men har også noen lag rundt omkring som Exeter City i Football League 2 og SexyPoxyt på nivå 4 i Finland Twitter: @Fotball_Nerden

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!