Da var den magiske dagen for overganger over, og det er igjen på tide å kåre vinnerene og taperene av overgangsvindet. Vinduet stengte i går kl 24 norsk tid, og det var som vanlig hekstisk aktivitet fram til transferdeadline. Mange overganger ble gjennomført i siste liten og desto flere rykter verserte til langt over fristen.

De mest sjokkerende overgangene var kanskje Clint Dempsey til Tottenham og Gaston Ramirez til Southampton. Clint Dempsey virket på vei til Liverpool, da han plutselig ble observert på Spurs Lodge. Gaston Ramirez virker som ett kupp for Southampton og en soleklar forsterkning for laget som rykket opp før sesongen.

Det er kanskje lettest å kåre overgangsvinduets taper. For vi som fulgte vinduets gang tett i går, ble det klart at Liverpoolfansen var i rimelig harnisk over å ikke få erstattet spissene som var forlatt klubben. Med kun 2 spisser igjen i troppen, der Suarez ansees som den eneste klassespissen må Liverpool tenke nytt. Kanskje er det ungdomen som blir satt til sin test, men Tv2 Øyvind Alsaker var ganske klar i sin dom på twitter i går, 45 minutter før midnatt

45 min for Lpool til å vise ambisjoner. Dette er jo en fallitterklæring!

For Carrol gikk på lån ut sesongen, uten at Brendan Rodgers hadde ryggdekning på ny spiss. Charlie Adam forlot klubben til fordel for Stoke. Allerede er Craig Bellamy, Dirk Kuyt, Maxi Rodriguez gått fra liverpool. Det betyr i praksis at Liverpool ikke har så bred stall de gjerne skulle hatt til å takle utfordringene som kommer i høst med Europaligaen, Pl, Ligacup.. Men ikke alle er like bekymret, som Liverpool supporteren Roar skriver så greit på facebook:

I 63 vant dem ligaen med 13 mann.

Overgansvinnerene er derimot verre å kåre. Henning Berg kåret Tottenham til en av overgansvinnerene, men jeg kan ikke si meg enig. Tottenham kvittet seg med mye rusk, men mistet også Van der Vaart og Luca Modric, uten at de klarte å erstatte dem. Hadde avtalen med Joao Moutinho, en avtale som hadde knust overgansrekorden til de liljehvite, så kunne jeg sagt meg enig. Nå står Tottenham uten den kreative kraften som Luca Modric stod for, og om Clint Dempsey var den riktige signeringen har jeg mine sterke tvil om. Det ble og lansert ett rykte i går om at Fulham nektet å selge til Liverpool som en ren hevngjerning etter at Liverpool tok opp saken med FA før sesongen.

Manchester City derrimot, gjorde mye godt på overgangsvindets siste dager. De kvittet seg med høyt lønnede spillere som var utenfor rotasjonsystemet, og sikret seg noen nye spennende spillere. Inn fikk de spillere som Javi Garcia, Matija Nastasic, Maicon, Scott Sinclair og Jack Rodwell.

En annen vinner er QPR som er klubben i Premier League som hentet flest spillere. Det ble titalls spillere som gikk til Londonklubben. De sikret seg spillere som Granero fra Real Madrid og Julio Cesar fra Inter Milan de siste dagene.

Men kanskje er Chelsea hele overgansvindets vinner. Spilleren Eden Hazard har vist seg som en utrolig signering i årets 3 første seriekamper for Chelsea. I tillegg har de hentet brasilianske Oscar.

Uansett vil høsten vise hvem som er de ekte vinnerene på overgansmarkedet, når vi får se hvem som presterer i det høye nivået Premier League holder og ikke. Spennende blir det uansett!