Robin Van Persie sin overgang i Engelsk fotball er ikke enestående i sin sak, ved å skape sterke reaksjoner. Jeg har gravd fram 6 andre overganger i england som skapte like mye eller mer sinne/engasjement..

Sol Campell
Sol Campell var gullgutten til Tottenham, kom fra egen stall, ble til lagets store stjerne og ble kaptein, og så valgte han å gå til erkerivalen Arsenal på free transfer i 2001. Ikke nok med at Tottenham fostret han opp til å bli en internasjonal spiller, de fikk ikke en krone igjen for han..  Som Tottenhamspiller er dette det ultimate sviket jeg vet om i Engelsk fotball, og selve betegnelsen på at klubbfølelse ikke betyr mer enn penger.

Carlos Teves
Carlos Teves skapte mye sinne og reaksjoner når han valgte å forlate de røde djevlene til fordel for den andre klubben i Manchester, nemlig city i 2009. Overgangssummen var ikke kjent, men ble ryktet til å være 47 millioner pund.

Ashley Cole
Cashley ble ingen populær mann etter at det ble kjent at Chelsea, Cole og Agenten Jonathan Barnett forhandlet seg i mellom, uten den nødvendige tillatelsen fra Arsenal. Både Cole og Chelsea ble bøtelagt, Barnett ble utestengt i 18 måneder. Det hindret ikke Ashley Cole å skrive under for Chelsea to uker etterpå. Han ble da omtalt som Cashley av Arsenalfansen. Ashley gikk til Chelsea for 5 millioner pund, og William Gallas gikk i samme avtale motsatt vei.

Fernando Torres
Forrige sesongs store overgangsak, som satte sinner i kok og skapte engasjement ikke bare på balløya. Torres skrev på overgangsviduets siste dag under for Chelsea til en svimlende overgangssum på hele 460 millioner kroner.

Samir Nasri
Samir Nasri valgte i fjor å gå fra Arsenal til pengesterke Manchester City, og dette skapte mye uro. 25 millioner pund måtte City ut med for mannen. «Penger er roten til alt ondt», tvitret blant annet tidligere lagkamerat Emmanuel Frimpong da overgangen til Nasri ble offentliggjort.

Cesc Fabregas
Cesc Fabregas var flere år en hit blant ryktebørsemakerene før overgangen til ungdomsklubben Barcelona for 29 millioner pund. Han var Arsenals kaptein og store spiller, og dette skapte mye sinne hos Arsenalfansen.

Kilde: Wikipedia