Den 1 Juni inntrer nye regler i Premier League, og allerede nå kan du lese deg opp på dem. Hva synes du om reglene, og hva eventuelt savner du?

Allerede 1 juni trer de nye reglene i kraft, og er klart for sesongen 2019/20. Vi har oppsummert regel endringene her:

Scoringer vil bli annullert dersom en spiller på angripende lag i løpet av angrepet har vært borti ballen med hånden/armen, uansett om det var bevisst eller ved et uhell. Forsvarende lag kan være borti ballen med hånden/armen dersom den er ned langs siden av kroppen, men det vil dømmes straffespark dersom hånden/armen er ut fra kroppen. 

Angripende lag kan ikkje ha spillere inne i muren til forsvarende lag for å lage «hull» i muren. De vil fortsatt kunne stille seg opp foran muren for å blokkere sikten til keeper og forsvarere. 

En spiller som skal byttes ut må forlate banen på nærmeste punkt, enten det er sidelinjen eller dødlinjen, for deretter å gå rundt banen når spillet er satt i gang igjen. 

Ballen droppes dersom den treffer dommeren i visse situasjoner (avgjørende). 

Keeper trenger kun å ha én fot på streken på straffespark. Keeper får ikke lov til å touche stolpe eller tverrligger for å distrahere motstander. Den som skal ta straffesparket kan få medisinsk behandling uten å måtte forlate banen.

De fjerner muligheten til å score på retur på straffespark! Uansett om ballen reddes av keeper eller om returen kommer fra stolpen, vil det ikkje lenger være lov til å score på denne returen.

Hva synes du om de nye reglene og hva synes du burde blitt innført? Svar i kommentarfeltet under! 

Kilder: 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!