Forrige sesong ble det definitive gjennombruddet for Joshua King i Premier League. Nordmannen tegnet seg for 16 seriemål, noe som holdt til en delt åttendeplass på toppscorerlisten sammen med stjernespilleren Eden Hazard fra Chelsea. 

Kings prestasjon ble ikke mindre av at han spilte for Bournemouth, som er en av de minste klubbene i Premier League. Det har derfor vært en del rykter den siste tiden om at nordmannen kan bli solgt til en større klubb denne sommeren.

Kan det bli flere mål denne sesongen?

Dette er nok avhengig av hvilken klubb King kommer til å spille for. Blir han værende på sørkysten, blir det nok vanskelig å putte mer enn 20 mål, mens en overgang til en større klubb sannsynligvis fører til mindre spilletid. I skrivende stund får du hele 81 odds Joshua King på at nordmannen skal bli toppscorer i Premier League denne sesongen. Dette er nok et ganske urealistisk tips, og en mer spennende outsider i en slik sammenheng er nok Manchester Uniteds Marcus Rashford til 26 i odds. Den største favoritten til å bli toppscorer er Tottenhams Harry Kane, og den siste tiden har det versert flere rykter om at King kan bli lagkamerat med den engelske stjernespissen.

Tottenham må styrke angrepet

Harry Kane laget 29 mål for Tottenham forrige sesong, men bak den suverene toppscoreren er det ganske tynt i rekkene i Nord-London. Spurs er derfor smertelig klar over at de trenger en ny spiss som er kapabel til å score et tosifret antall mål i Premier League. King passer således godt inn i beskrivelsen. Han har flere års erfaring fra engelsk fotball, har vist at han holder nivået i divisjonen og kommer heller ikke til å koste fryktelig mye penger. Sistnevnte har Tottenham mer enn nok av i disse dager etter salget av Kyle Walker til Manchester City, og det ryktes også at Eric Dier er på vei til Manchester United.

Blir Josh King å se regelmessig på Wembley denne sesongen? Bilde: Paul Hudson
Blir Josh King å se regelmessig på Wembley denne sesongen? 

Bilde: Paul Hudson

Everton trenger også en ny spiss

De fleste har sikkert fått med seg at Everton har mye penger mellom hendene i disse dager etter rekordsalget av Romelu Lukaku til Manchester United. Dette har allikevel ført til et tomrom på topp hos de blåkledte, og det har den siste tiden blitt spekulert i om King kan fylle dette. King er en litt annen type enn Lukaku, og vi må vel også være såpass ærlige å si at han ikke holder samme kvalitet som den belgiske kraftspissen. Det virker allikevel som manager Ronald Koeman har bestemt seg for å legge litt om på spillestilen etter at han ble tvunget til å gi slipp på stjernespilleren sin.

Landslaget kan få en stjernespiss

Skulle King havne i Everton eller Tottenham kan dette også få positive ringvirkninger for det norske landslaget. Et av hovedproblemene til Norge de siste årene har vært fraværet av målfarlige spisser, men en slik overgang kan bety at vi får en toppspiss til den viktige EM-kvalifiseringen som begynner neste høst. Norge har ikke deltatt i et stort mesterskap siden 2000, og forhåpentligvis kan King være mannen som endelig skyter oss til et stort mesterskap igjen med ballast fra en av storklubbene i Premier League.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!