Da er da mandag igjen, og vi har vært gjennom en helg med mye bra fotball fra balløya. Både Premier League og Facup har dominert den øverste divisjonen, og duverden for noen kamper vi fikk. Etter å konsultert med opta, kan vi her presentere noe tanker/rekorder/statestikker fra helgens fotball på balløya.

rosler

Ingen tvil om at helgens store bombe kom på Ethiad, der Wigan slo ut Manchester City av Facupen. Og vi begynner der:

1. Wigan har vunnet alle sine 6 siste kamper, uansett konkurranse, og 5 av dem har vært på bortebane.

2. Før i går hadde Wigan ikke scoret på sine siste 7 besøk på Ethiad (Alle konkurranser)

3. Manchester city har nå kun scoret 1 mål i første omgang, på alle sine siste 7 kamper (Alle konkurranser)

Eden Hazard Full HD Wallpaper 2013 044. Eden Hazard har scoret (22) eller assistert (18) hele 40 Premier league mål siden han signerte for Chelsea i 2012.

5. Chelsea har nå fått 5 starffespark i Premier League denne sesongen, noe som kun er slått av Liverpool sine 7.

6. Samuel Eto’o har nå scoret 7 mål, og alle har kommet på Stamford Bridge.

7. Stoke sin Jonathan Walters er den 13 spilleren i Premier Leagues historie som har scort og blitt utvist i samme kamp.

8. Siden Stoke nådde Premier League i 2008, har de plukket med seg hele 22 røde kort. Dette er likt med Arsenal, men kun på andreplass bak Sunderland som har 28 røde kort.

9. Forøvrig var Jonathan Walters sitt straffe, det 750 målet i Premier League denne sesongen.Jonathan Walters, Stoke City-1450384

10. Lewis Holtby har scoret 2 mål denne sesongen. Ett FOR Fulham og ett MOT Fulham.

11. Cardiff har bare klart å unngå å slippe inn mål i 1 av sine 13 siste seriekamper.

12. Ingen spillere har scort mer enn Jay Rodiguez på bortebane i årets Premier League. Antallet er 8, men han må dele denne med Suarez, Sturridge og Rooney som har like mange.

13. Appropo Wayne Rooney. Han er nå den første spilleren i Premier Leagues historie til å nå to-siffret antall scoringer OG assist i 5 sesonger.

14. Når Manchester United ledet til pause i helgens kamp, var det første gang de ledet en PL-kamp til pause siden 13 desember.

15. Everton har ikke klart å slå Arsenal borte, på de siste 19 forsøkene i alle konkurranser.

frank-lampard---tvc-7tjdjlkx16. Frank Lampard ble historisk i helgen, som den 5 spiller til å spille 400+ Premier League kamper for en og samme klubb. De 4 som har klart det før han er: Ryan Giggs – 522, Jamie Carrager – 484, Steven Gerrard – 431, Paul Scholes – 404

17. Manchester United har det laveste antall poeng etter 27 kamper i Premier Leagues historie, og det lavest siden 1990/91 sesongen.

Og vi har spart en liten god-bit til slutt:

18. Manchester United har stilt med en forskjellig 11’er i alle deres 42 konkurransekamper denne sesongen!!