Her er noen løse tanker jeg har gjort meg i løpet av helgens runde med Premier League, fritt inspirert etter Roy Kvatningen sin tidligere Nettavisen serie..

luissuarez1. Statistikk er gøy! Det gir litt ekstra til hver kamp. Men sikkert litt dumt at denne blir postet ETTER premier league runden, men her er litt statistikker som jeg satt med før kampene..

  • Lilverpool er eneste lag i Premier League som fremdeles ikke har scoret i 2. omgang
  • Norwich har spilt 202 ligaminutter uten å score. Lengst rekke i Premier League
  • Tottenham har sluppet inn ett mål på de siste 16 timene og 27 minuttene fotball
  • John Terry har fått to av sine fire røde kort i Premier League på White Hart Lane
  • West Bromwich har ikke vunnet på Old Trafford siden 1978

2. Runden ble sparket i gang med kamp på White Hart Lane hvor det ble ett svært jevnt oppgjør og hvor det endte 1-1. Dette var en kamp som jeg forventet lite sjanser og uavgjort som mest sannsynlig resultat. Ble nok litt mer åpent enn jeg hadde forventet, men er egentlig veldig skuffet over Mourinho sin tilnærming til bortekamper. Med så gode spillere skal det være unødvendig å legge seg så langt bakpå for å satse utelukkende på kontringer. Jeg kan forstå det når det er Stoke som står på bortebane, men Chelsea er vel ett par hakk over det? Kjedelig fotball!

fernando_torres

3. Den store snakkisen etter kampen var det røde kortet til Fernando Torres. Jeg synes ikke situasjonen som førte til det gule kortet nr 2 er nok til gult kort i seg selv, men det er nok summen av alle de små situasjonene som gjør at det røde kommer der. Både før og etter det første gule kortet er det andre situasjoner som Torres kan få gult på, og jeg synes det lukter rødt av Torres lenge før får det. Skjønner egentlig ikke hvorfor Mourinho ikke bytter han ut, når han pusher grensene som har gjør med allerede gult kort. Alt i alt er det helt greit at han får se det røde kortet, men selv om den utløsende situasjonen ikke er gult i seg selv.

3-1. Det blir og spennende å se om reaksjonen på kloringen til Torres resulterer i noe mer en 1 kamps utestengelse. Noen (bitre) Liverpool supportere har allerede vært ute med hvis det var Suarez, ville han fått 10 kampers utestengelse..

4. Og etter denne kampen er Tottenham serieleder med 1 poeng foran Arsenal. Selv om Tottenham har nå sluppet inn ett ekstra mål, er de fremdeles det laget som har sluppet inn færrest mål, med en kamp mer spilt..

juan_mata5. Og Juan Mata fikk endelig spille. Og når man ser han spille, så lurer på hvordan Mourinho kan la være å bruke denne magikeren.. Jeg vil påstå at det var Mata som snudde kampen for Chelsea!

6. Hvis noen hadde fortalt meg at både Tottenham OG Chelsea skulle dra i fra begge manchester-lagene denne serierunden ville jeg nok ha stemplet personen som «ikke helt på nett»..

7. Kamp nummer 2 ut på tv var Manchester United mot West brom på Old Trafford, noe de fleste tok som en grei overkjøring fra hjemmelaget side. Og det begynte slik, for selv om det stod 0-0 til pause hadde United greit overtaket. 8-3 i avslutninger, derav 3-0 på mål. 60% i ballbesittelse til United og hele 7 United spillere hadde flere fullførte pasninger enn West brom sin beste mann.. Dette var en såkalt «game of two halfs», for West brom vant tilslutt fortjent 1-2, dog svært overraskende.

AmalfitanoWeb_1078172a8.  Morgan Amalfitano sitt mål endret kampbildet totalt. Men du verden for ett mål det var. Jeg lanserer dette herved som årets mål, bedre enn Leighton Baines sine frisparkperler forrige runde. Løpet begynte fra EGEN banehalvdel, og avslutningen er i verdensklasse.

9. Med dette falt United fra en svak 8 plass til en enda svakere 12 plass.. Rivalene i Liverpool stooorkoser seg denne helgen, og fine morsomheter som «David Moyes has spent the last 11 years trying to get Everton above Man United. This year he’s finally managed it.»

10. Forøvrig har Manchester United aldri vunnet serien etter å ha tapt 3 av deres 6 første kamper i både Premier League og toppdivisjonen generelt. Manchester United har for første gang tapt 3 av 6 første kamper siden 1989/90. Sist lag til å vinne serien etter å ha tapt 3 av 6 første seriekampene er Portsmouth i 1949/50 sesongen..

11. Og ikke nok med det, så går Manchester City også på en smell etter å ha ledet 2 (!!!) ganger mot Aston Villa på Villa park. City scorer tilogmed rett før pause og burde ha drept kampen i starten av andre omgang. Dette ble nok en «game of two halfs», for der City kjørte kampen i 1 omg så tok Villa over i andre. Med dette tar Villa sin andre strake seier, og har vunnet flere kamper uten storspiller Benteke på banen enn med. Villa er oppe på 9 poeng og en fin fin 9 plass på tabellen. Villa har nå storskalpene Arsenal og City i sesongens premieskap!

12, Southampton er i støtet om dagen, og tar sin første hjemmeseier, og sikrer seg dermed en 5 plass på tabellen med 11 poeng, a poeng med Chelsea. Crystal Palace ligger der man forventer de skal ligge, nest sist med 3 poeng på 6 kamper og klar for nedrykk.. I dag var Jonathan Parr henvist til benken nok en gang! Alikevel imponert over Southampton, men tror dette er forbigående og Sotonsupporterene må forvente seg en lang vinter som tidligere..

12. Lørdagens siste Premier League kamp var oppgjøret fra Wales, mellom Swansea og Arsenal, som ble en rimelig laber affære i første omgang. Swanse kjørte på og hadde 57% i ballbesittelse, men det stod 0-0 i skudd på mål. To mål fra Arsenal var det som skulle til, for selv om Swansea kom tilbake med ett ridde ligalederene kampen ut. Arsenals store formspiller Aaron Ramsey var på plass med godfoten igjen! Det er vel ikke til å stikke under en stol at Swansea fint kunne fått med seg en uavgjort for denne kampen, men det er vel grunnen for at Arsenal ligger på toppen og Swansea ikke..

13. Arsenal har nå 8 strake bortseire i Premier League, som er tangering av rekorden deres fra 2001/02 sesongen. Forøvrig har Chelsea Premier League rekorden med 11 strake borteseire fra 2008..

HowsonSkudd14. Jonny Howson sitt mål for Norwich gjorde slutt på en 235 minutt lang måltørke for Norwich..

15. «Luis Suarez, your teeth is offside» runget det fra tribunen på Stadium of light. Personen som alle, utenom noen Liverpoolsupportere, har lært å hate (eventuelt elsker å hate) var endelig tilbake i Premier League etter den lange karantenen. Og hvordan markerer han seg? Joda, han putter liksågodt 2 mål og blir matchvinner. En som skriver dramabøker kunne ikke ha skrevet det bedre..

16. En del Liverpool fans har allerede kåret Luis Suarez og Daniel Sturrige til Premier Leagues beste spisspar etter 1 kamp sammen.. Det er nok de samme Liverpool supporterene som kåret Liverpool til seriemester etter 3 runder..

17. Men Suarez stjeler nok overskriftene fra spissmakker som trossalt var banens beste. 1 mål og 2 målgivende på Daniel Sturrige som forsetter å imponere i Liverpool-drakten. Målet gjør han til toppscorer i Premier League, og han har scoret i alle bortekampene til Liverpool denne sesongen. Blir spennende å følge disse to spissene i kampene framover…

18. 8 av Liverpools 10 siste seriemål er scoret av Daniel Sturridge..

En skyldig manns blikk..
En skyldig manns blikk..

19. Men det er heller ikke til å stikke under en stol at Liverpool hadde marginene med seg i første omgang. Daniel Sturrigde sitt første mål er klar hands, og det ser man best når man ser bildet fra motsatt side av innlegget. Her ser du armen skyver ut fra kroppen, og ballen treffer albuen og går i mål. Og så er det situasjonen hvor Kolo Toure sentrer til keeper og det ikke blir dømt tilbakespill. Her vil Liverpoolsupporteren argumentere med at det ser ut som han prøver å klarere, men fra under en meter i Premier League er det ingen sleiv.. Og Sunderland har både sjansene og ballbestittelsen i første omgang. I andre omgang overtar Liverpool mer og mer, og selv om Sunderland utligner så vinner Liverpool helt fortjent. Men det kunne vært interessant å se kampforløpet uten 0-1 scoringen før pause..

En skyldig manns blikk..
En skyldig manns blikk..

20. Runden ble rundet av med kamp på Goodison park. Her avgjorde Everton kampen ganske tidlig, og scoret allerede etter 4 min.. Forsetter Newcastle dette forsvarspillet kommer de til å havne på direkte nedrykk! Etter kampen er derimot det store spørsmålet hvordan Jose Mourinho kan slippe en spiller som Lukaku på lån, og hvordan denne spilleren ikke er god nok for Chelsea sin lagoppstilling?